Hänt i veckan!

Hejsan hej!

Nu har det gått ganska många dagar sedan jag uppdaterade - illa! :-) Jag tror att jag börjar med att redovisa helgens aktiviteter! I lördags lämnade vi barnen för övernattning hos mormor och sedan drog vi på "hemmagjord-sushi-kväll" hos Björn och Catrine. Så fantastiskt gott det är med hemmagjord sushi, jag älskar det även om den är färdig köpt men gör man det själv blir det snäppet vassare! Ska faktiskt ta och göra det en dag i helgen till mig och min älskade - tror inte barnen är så sugna på det så de får ngt annat då! :-)

På söndag förmiddag körde vi och hämtade flickorna (man längtar ju ihjäl sig!!) sen begav vi oss ut till Köpingebro för fika med familjen Johansson/Månsson - det är alltid lika mysigt att träffa dem! Hugo och Sixten, tvillingpojkar som är ett år äldre än Vilda och Era, är så himla goa och roliga! Era älskade att leka med dem - massa bus!! Vilda iaktar gärna en stund men när hon känner sig trygg så är hon med! :-) När vi kom hem kändes Vilda väldigt varm och mycket riktigt 39.4 graders feber... Det roliga med henne är att hon berörs inte av det, hon leker på som vanligt, något hängig, men man själv hade ju varit döende! Febern höll i sig ett par dagar tillsammans med förkylning - men nu är hon sitt vanliga jag igen!!

Igår kväll var jag och fikade (utan barnen) på EH med Linda och Louise - mycket trevligt och tre timmar bara flög förbi! :-) Idag har vi varit en sväng hos Edith på lek och fikaträff! :-)

Ha en fortsatt bra dag - jag ska bege mig ner på stan och hämta flickornas ettårsfoton hos fotografen!!



VÅREN ÄR HÄR!

Gårdagen i bilder!














Ha en underbar helg!

Virus och firande av ett och annat!

Gomorron!

Vår dator har fått virus, drygt som f-n men som tur är har vi kvar min laptop! Riktigt kul att koppla in den, det var som att hitta en gammal dagbok - foton från förr och minnen från samma tid! :-) Hur som helst så är detta anledningen till att jag varit dålig på att uppdatera bloggen...

Vad har då hänt i veckan? I måndags var vi och provade en ny bil - vi gillar vår bil men behöver större plats, tydligen så tar två flickor och en tvillingvagn ganska stor plats... :-) Det blev iaf en vinröd ford mondeo - som bekant så gillar vi ford! Jag har haft fem bilar sen jag fick körkort 2002 - fyra av dem fordar!! Mondeon är en storlek större än den vi har nu och det gör STOR skillnad! Vi ska hämta hem den på torsdag!

Igår var Johan i danmark över dagen och när han kom hem åt vi en god middag och firade att vi varit förlovade i två år - det var också exakt två år sedan vi fick ett + på stickan! Det blev färskostfyllda kycklingfileer med peppar sås och hasselbackspotatis, chokladmousse till dessert - MUMS! :-)

Flickorna har skärpt sig lite nu med uppstigningen - i ett par veckor har de stigit upp strax innan 6 men nu närmar sig kl 7 innan de öppnar sin blå! Jag tycker att det är omänskligt att gå upp kl 6...

Idag händer det inte så mycket, tror att farmor kommer upp för lite (mycket) lek med flickorna, hon har varit sjuk så nu har hon verkligen abstinens efter de små trollen!

Jag längtar galet mycket till tisdag nästa vecka för då är ettårsfotona klara för hämtning!! :-)

Ojdå har ju glömt helgen... I lördags rensade vi i trädgården - det blev NIO säckar med trädgårdsavfall plus ett träd och utemöbler... Puuh! I söndags packade vi in flickorna i bilen och körde ner till lekplatsen på apgränd - den är så fin och bra tycker jag! :-) Sen körde jag ner och städade och tvättade vår bil för hand - det är faktiskt ganska roligt och absolut inte jobbigt - kommer definitivt att göra det till en rutin - en gång i månaden ska jag tvätta bilen, tror att det blir på söndagar om ni vill kolla mig!

Ha en underbar dag!










Välkommen underbara fredag!

Gomorron!

Idag har jag verkligen ingenting att skriva om mer än att den efterlängtade helgen är kommen! Eftersom Johan var på "jobbgrej" ända till kl 22 igår kväll slutar han redan kl 12.30 idag!! Vilket innebär att då startar vår helg! Jag hoppas på en tur ner i stan med flickorna och Johan, hoppas att det förslaget går hem! :-) Ikväll blir det i vanlig ordning fredagsmys - hämtmat och en påse favoritmix!!

Imorgon ska jag jobba på kvällen men dagen bjuder på trädgårdsarbete - sådär kul kan jag tycka! Vi ska ju göra om i vår trädgård nu framåt våren, lägga plattor överallt och väck med vår skitgräsmatta!

Era satt precis och somnade i sin matstol så jag bar in henne i sin säng och där sover hon nu gott, Vilda däremot tycker att sömn på dagen är riktigt överskattat och när klockan närmar sig läggdax är hon så trött så hon knappt orkar dricka sin välling... Kan undra hur det kommer att gå när de ska börja på dagis...? :-)

Gårdagen gick bra utan Johan, jag är ju van vid att han kommer hem på lunchen och senast halv fem på eftermiddagen. men igår klarade vi oss själv! När flickorna gått och lagt sig startade jag mitt SATC maraton i sängen och de första tio minuterna var det riktigt skönt att vara ensam... Sen saknade jag min man, tycker inte om att vara själv på kvällen men några avsnitt senare stod han i dörren och jag kunde somna! :-) Sov gott hela natten men kl 05.30 vaknade Era pigg som en mört och ville stiga upp (Johan tog upp henne som tur var...). Med henne är det verkligen allt eller inget, inget ligga kvar och mysa i sängen - nej nej, upp och leka gärna för fem minuter sen när hon slog upp sina blå! :-)

Nu ska jag och Vilda mysa med en bok i soffan!

Trevlig helg på er!


Shopping!

Gomorron!

Jag är trött... Sitter med min kopp kaffe och datorn i soffan, flickorna sitter brevid och tittar på Musses klubbhus i väntan på att kl ska bli 8 för då står det gröt på schemat! :-) Det tar mig 45 minuter, två koppar kaffe och en tripp ut på altanen för att vakna till liv.

Jag va nere i stan en runda igår, möte på banken och en tur i på HM, hittade super söta pike tjöjor till V och E, kommer bild nedan! På vägen ner kom Frexi körandes och tutade på oss, ni som inte vet vem Frexi är kan se en bild nedan! :-) Nöjd med din medverkan Frexi?

Idag ska vi hänga med favvo gudmor Lollo - det blir nog en eftermiddag på stan om det blir lite bättre väder - ganska trisst och tråkigt för tillfället!

Väntar otåligt på mina Gangstar saker som jag beställt... Hoppas på nästa vecka iaf! Kommer bilder nedan.

Min man ska på konferans idag först Saltan sen Öja så han kommer inte hem förrän längt efter flickornas läggdax... Tycker att det är lite läskigt att vara hemme på kvällen utan honom.

Ha en bra dag!


Piken från HM



Coola mössor från Gangstar!



Hoodies från Gangstar!



Frexan! :-)







Att ta vara på varje dag!

Det finns ett ordspråk som lyder "lev varje dag som om det vore den sista" - man kan inte leva varje dag som om det vore den sista eftersom det hade krävt så oerhört mycker energi och bara vardagen kräver en hel del men man kan tänka på det varje dag. Man kan uppskatta livet varje dag man lever och göra det absolut bästa av det man har. För mig så är det viktigaste att vara lycklig varje dag, kanske inte hela dagen men varje dag! Att tänka på allt man har och vilken tur man haft som fått just detta som gör dig lycklig varje dag. Jag kan ha en riktig skitdag och känna mig nere men så fort jag tänker på mina älskade barn och Johan så blir allt jobbigt så litet i jämnförelse med all lycka. Ett fenomen som nog alla känner till är "jag gör det imorgon" att skjuta upp saker till morgondagen gör vi alla men jag har bestämt mig för att, i den mån det går, ta tag i saker när jag väl tänker på dem. Besök eller ring dina nära, ta hand om dig själv, berätta för de du älskar att du gör just detta och säg vad du tycker och tänker!

Man kommer alltid att tänka på sådana saker när ngt tråkig hänt och ganska snart halkar man in i gamla vanor igen - och det är helt okej för det är så vi människor fungerar och samhället idag lämnar inte mycket utrymme till spontanitet men hur som helst, att tänka såhär då och då är bättre än att inte tänka det alls!


Ha en underbar dag!



Mina favorit stunder!

Hur underbart är det inte att vakna upp till detta fantastiska väder!

Helgen har varit mysig men tyvärr så har Era varit rejällt förkyld ink hosta och feber... :-( Vi skulle egentligen på kalas till Julia och Saga i lördags men vi fick stanna hemma och kurera oss.

Idag måste man ju bara ut! Promenera, ta en kopp kaffe i solan och gå på lekplats - hoppas att jag hinner det, måste tyvärr städa och tvätta också - vi ska nämligen ha lite besök ikväll. :-)



Här kommer en lista på några av mina favorit stunder: (mest för att det är kul)

1. När någon av flickorna kommer och ger en spontan kram eller puss, det värmer ett mammahjärta!

2. Att vakna på morgonen av en liten hand som klappar en i håret.

3. Att vakna på morgonen av att en liten röst kallar "mamma" från sin spjälsäng.

4. Kl 19.30 när barnen ligger och snarkar i sina sängar och Johan och jag äter en god middag och bara är!

5. När hela familjen äter min hemmalagade mat!! Mammalycka!

6. När solen värmer i ansiktet och snön smälter bort.

7. Den första koppen kaffe tillsammans med min man när barnen tittar på tecknat i soffan.

8. Frukosten på lördagar och söndagar.

9. Att titta på Era och Vilda när de inte tror att man ser! :-)

10. Att vakna varje morgon och känna att mitt liv är komplett och ingenting skulle kunna göra det bättre!


Detta var några av mina favvisar - idag tycker jag att du ska tänka på dina favvisar!

Ha en underbar dag i solen!


TITTUT!

Gomorron!

Idag är det fredag och helgen har börjat!! Ska dock jobba ikväll så det blir inget fredagsmys för min del men Johan och flickorna får fredagsmysa själv. Imorgon ska vi ta en tur till Svedala för att hälsa på min mormor och morfar, kanske blir det en tripp till ngn rolig affär också när man ändå är ute på vift! :-) På kvällen ska det kalasas för Julia och Saga!

Söndagen är helt orörd för oss och det händer inte ofta ska jag säga, jag hoppas på sol hela dagen så man kan vara ute, gå på lekplats och dricka kaffe i solen! :-)

Just nu leker mina underbara flickor i sitt lekrum, det är så roligt att lyssna och smygtitta på dem när de inte tror att man ser för de leker verkligen! Tittut är favoriten och då gömmer sig oftast Era och när hon tittar fram garvar Vilda så hon kiknar!! :-) Era har blivit en riktigt klätterapa så det gäller att hålla ett öga på henne hela tiden då hon bygger upp olika kontelationer för att ta sig uppåt... Man fattar inte så mycket som händer på 16 månader, de går från små spädisar som bara precis ligger där till stora barn som hittar på lekar och bus! Jag brukar säga att jag saknar bebistiden och att tiden går för fort, det gör den också, men det är så roligt att se deras framsteg varje dag.

Vilda vill fortfarande inte riktigt ta steget över till att bara gå, men hon är stabil när hon väl går den lilla räddharen!

Nu ska jag vara med i leken ist för att sitta här och uggla!

Ha en underbar helg!


Hemligt uppdrag!

Gomorron!

Denna helgen har verkligen gått så himla fort - förmodligen pga att den varit fullspäckad! Förra veckan låg 3 a 4 familjemedlemmar i magsjuka vilket genast förvanlade den veckan till katastrof, men men nu glömmer vi den och koncentrerar oss på den härliga helgen! I fredag gick vi en lång promenad med vagnen, stannde till på Hartmans för en kopp kaffe i solen och sedan var vi hos Marit och tog ettårsfoton på flickorna. Jag längtar så j-vla mycket tills den 30 mars då de är klara! Jag trodde inte att ngt skulle toppa 6månaders fotograferingen men detta var ännu roligare - det gick dock inta att tvinga dem till så mycket konstigt nu typ sitta i korgar mm... :-)

I lördags tog vi också en lång promenad, flickorna somnade och sov gtt hela rundan så ngn lekplats blev det inte. Sedan begav vi oss ut till Svarte för att titta på Oliver när han spelade fotboll - det är så himla roligt och ännu roligare kommer det vara när det är flickorna som springer där. Jag lever mig in i det för mycket tycker Johan, undrar då hur det blir när det är mina egna barn...? Hahaha :-)

Igår vad det dax för lille Levis dop - jag älskar att gå på dop, det är så himla högtidligt med kyrkan och barnen och allt! Det var ett jättefint dop och fantastisk mat! Tack Sandra, Henke och Levi!

Idag kommer Mina och faster Jessica på besök - massa lek och massa kaffe!! :-) Sen bär det iväg på hemligt uppdrag... Hihi! Nu kan ni gott undra vad det är!!

Ha en bra dag!





Deckad efter dopet!


FREDAG och friskförklaring!

Hej alla glada (och sura)!

Idag skiner solen och min familj är äntligen på bättringsvägen! Vi ska snart bege oss ut en runda i solen och förhoppningsvis kanske man kan få lite färg i ansiktet! Jag är så vit så jag i princip är genomskinlig... BLÄ!!

Jag har varit slarvig med maten denna veckan men fick ändå ett positivt besked när jag idag ställde mig på vågen! Inget bra resultet egentligen men under omständigheterna helt okej!

- 6.7 kg :-) GUTT!

Ha en underbar helg och hoppas att solen vill stanna kvar!



Tvi!

Gomorron!

2½ av 4 i familjen Mars-Österberg har drabbats av magsjuka - jag säger bara fy fan!!! Tvättmaskinen går varm och blöjor byts på löpandeband... Vilda och Johan har drabbats hårdast - kräk mm. :-( Era är lite dålig i magen men inte så farligt, jag däremot är frisk och pigg som en nötkärna (ja förutom att jag är lite sliten) TA I TRÄ!

Jag har funderat på en sak, hur kan det vara att barn kan vara sjuka och kräkas men emellan kräkningarna är de hur glada som helst och leker medans man själv blir fullständigt utslagen? Undras om det är så att barn inte "lärt" sig hur man ska vara när man är sjuk? :-)

Nu ska jag ta hand om min kära familj och hoppas på att jag får förbli frisk!

Ha en härlig dag!



Vilda och bästisen Groda!


Era på Minas kossa!



Klätterapa!


Kom Groda vi kollar tv i soffan!


SOOOOOOL!!

Man kan säga att det är tur att jag inte får betalt för att blogga - hade inte blibvit många kronor med tanke på hur kass jag är på att uppdatera! :-)

Gomorron på er!

Vilket underbart väder vi har haft nu i två dagar, man känner sig bortskämd på ngt sätt och samtidigt rädd för att det kan tas ifrån oss i en handvändning... Jag älskar att våren är på väg man blir pigg och sugen på att hitta på saker som i snöovädert bara varit en plåga! Jag längtar efter fikor på stan (på uteserveringarna såklart), lekplats besök och långa härliga promenader! Jag vet inte vad det är men när solen värmer mitt ansikte blir jag frälst - allt tungt och jobbigt bara lyfter från mina axlar!

Nu till lite tråkigare saker - Johan var magsjuk igår och fram till eftermiddagen klarade jag och flickorna oss men efter middagen var det Vildas tur. Hon kräktes och var så himla ledsen, man vet ju själv hur hemskt det är att kräkas och de små kan ju inte förstå vad som händer... USCH! Men det blev bara en gång och änsålänge verkar hon må hur bra som helst men man vet jju inte... Vi kommer iaf stanna hemma idag, man vill ju inte smitta andra barn ifall det nu är ngn kräksjuka. Vi skulle egentligen på onsdfagsträff hos Pernilla, Iris och numera äve pappa Matte.

Igår  var vi iaf på rytmiken och det var skoj, Era sov dock fra till sista sången men Vilda hade kul. u har många av mammorna blivit utbytta och papporna träder in! :-)

Jag har slarvat med min diet denna veckan, eller ja, jag har ätit middag så vågen står stilla men men den går ju inte upp iaf! Ibland orkar man bara inte bry sig - hahaha!

På söndag är det dax för Levis dop - har hittat en såååå fin present och en hyfsad klänning till mig själv, den är ganska alldaglig men den får ju piffas upp med lite smycken och en kort kavaj kanske! :-)

Nu ska jag leka med mina barn, för det är det jag gör bäst!!

Have a good one!




RSS 2.0