Veckan startar!

Gomorron!

Måndag morgon, jag sitter med min kaffekopp och bloggar, Vilda sitter i sin stol och kollar på Firma Fantasiflytt, Era leker på golvet - härlig morgon! Tycker att det är härligt när en ny vecka börjar vet dock inte vad den bjuder på...? Men förmodligen lite bebis lek, fika och allmänt mys med mina underbara barn!


Igårkväll när vi skulle gå och lägga oss vaknade Vilda med ett vrål och det fortsatte till halv ett på natten, vi undrade givetvis om hon var sjuk (är ju inte vana vid att de skriker så på nätterna) - hon var jätteförkyld, snurrade runt nappen i munnen och skulle ha fingrarna i munnen vilket innebär att hon inte kommer till ro med sin napp... Hmm vi fattade ingenting! I morse när solstrålen vaknade upptäckte vi hennes tredje tand, en framtand hade tittat upp under natten!! :-) Mysteriet löst!


Helgen har gått för fort som vanligt, i fredags var de det obligatoriska fredagsmyset med Idol och Kinamat! I lördags körde vi en runda till Nova Lund, hittade dock inte så mycket. Svängde förbi Härliga Hem i Staffanstorp där fanns jättefina saker till barn, inredningssaker mm! :-)


Idag vet jag inte riktigt vad som händer, en promenad blir det iaf men måste verkligen städa och tvätta lite idag - såååå tråkigt men ett måste!


Nu ska jag framkalla "lite" foto!


Ha en härlig måndag!











Önskelista igen!

Gomorron!

Nu kommer flickornas önskelista igen med lite uppdatering!

Kära familj och vänner - Vilda och Eras ettårsdag börjar närma sig så här kommer en önskelista från flickorna!

2 st Bobby car rosa - finns på babyland

Presentkort på Babyproffsen - till nya matstolar

Kläder stl. 74/80

Pyjamas stl. 80

Långärmade bodys med stjärna från Lundmyr of sweden stl. 74/80 (vet att de gillar annat från Lundmyr också :-))

Disneyfilmer

"Fem myror är fler än fyra elefanter" boxen

Sagoböcker och pekböcker

2 st Smyckeskrin - inte till lek utan till att förvara smyckena de fick på dopet

Leksaker

Inredningssaker till barnrummen


Detta är givetvis bara tips och förslag! Strycker när jag vet att någonting på listan är köpt.


Morgonmys!

Gomorron!

Klockan är 07.05 och jag och Vilda har varit uppe en halvtimme redan - jag brukar vara trött vid denna tiden men har sovit så bra i natt så morgonen har varit riktigt mysig! Jag sitter vid datorn och kollar FB, läser lite bloggar och kollar om någon av mina favvobloggare hunnit uppdatera, Vilda sitter och kollar på disney channel och myser med sin napp och snuttefilt - jodå vår morgon är riktigt great! :-) Era "sjusovaren" och Johan ligger fortfarnade och sover - vi brukar gå upp tidigt varanan morgon men nu får jag snart väcka honom så han inte försover sig!

Jag kan tänka mig att ni undrar hur det gick i Vinslöv? Det gick riktigt bra, vilken dröm, man har hela butiken för sig själv och en som servar en hela tiden. Rummet är fullt av brudklänningar och man provar så många man vill - precis som på film! Louise var otroligt vacker i de flesta klänningarna men hon väljer mellan två olika. Min och Michelles klänningar är också jättefina, men vem ser tärnorna på ett bröllop?? :-) Du kommer vara så fin Lollie!

Igår var det rytmik, riktigt roligt nu när barnen blivit så stora - de leker på ett helt annat sätt! :-) Efter rytmiken gick vi hem till faster Jessica och Mina, det blev fika och bebislek! De hade köpt "gungknoppar" till Minas spjälsäng, det verkade riktigt bra så det ska jag köpa idag! Era gick riktigt många steg igår hos faster men sen när vi kom hem och skulle visa pappa kunde hon tydligen inte stå på sina ben... hahaha! Jag lagade biffar med potatis, sås och lingon i gårkväll med förhoppning om att barnen skulle tycka om det - Era åt upp allt! Vilda åt två skedar med god aptit och jag och Johan satt som i chock och tittade på henne (Vilda är KRÄSEN, äter cirka tre olika rätter allt annat spottas ut!) när tredje skeden närmade sig hennes mun så skrynklade hon hela ansiktet och när maten rörde läpparna klöktes hon... Jaja de ska väl äta mammas mat någongång... Era äter iaf med god aptit men hon äter ju allt så inte konstigt, ska försöka med någon pasta idag tänkte jag!

Kan tyvärr inte se hur vädret blir då det fortfarande är svart som natten ute - men hoppas på kallt, soligt och höstigt!








Era har klättrat upp på utsidan av Minas spjälsäng!


Ny vecka!

Gomorron!

Läste precis en fantastisk solskenshistoria på Aftonbladet - Lilla Clara som nu är 10 månader föddes 3.5 månader för tidigt och vägde 307 gram, hon är den minsta bebisen som fötts i Sverige och överlevt! Läkarna hade gett föräldrarna valet att ta ut henne och hoppas på de 10% chans det fanns att hon skulle överleva eller att låta henne dö i magen och sedan föda ut henne... Varje gång läkaren frågade så sparkade Clara i magen - ett tecken från en människa om inte är större än en handflata att hon ville leva och kämpa! Tänk på detta varje gång man klagar på att saker och ting är jobbiga - det ska jag göra!

Äntligen måndag! Ser framemot en ny vecka full med roligheter och mys! Idag ska jag, Lollo och Michelle bege oss till Vinslöv ( Paus till att tänka på den fantastiska filmen "Plötsligt i Vinslöv" hahahahaha) för att prova ut klänningar till bröllopet, INTE mitt utan Lollos som kommer ske i Juni nästa år! Min spontana tanke var att det är ganska lång tid tills det är dax men fick höra att det tar lååång tid att fixa klänningarna och förhoppningsvis ska de kanske sys in lite innan den stora dagen! :-)

Annars händer det inget utöver det vanliga denna veckan - rytmik, ÖF, lekträff, en och annan fika - ja, så ser vår vecka ut! Ska även försöka komma på vad jag vill göra när flickorna börjar på dagis, plugga klart mitt sista år, jobba eller starta eget!!?? Vilket huvebry - tips uppskattas! :-)

Nu ska jag ta mig ytterligare en kopp kaffe och när den är slut blir det morgonlek med mina älskade flickor!




Vildas tänder!!



Flickorna har lärt sig att ge fem!


Hipp hurra....

Gomorron!

Har varit lite kass på att uppdatera bloggen dena veckan... Jag har fyllt år - 26 år - känner mig riktigt ung faktiskt. Till en början kände jag mig gammal eftersom man nu är närmre 30 än 20, men sen tänkte jag på det oh insåg att jag är precis där jag vill vara vid  26 årsålder! Jag har två underbara barn, som dessutom är 5 när jag är 30 - snacka ung mamma!! Hahaha :-) Skämtåsido jag trivs med livet och med min ålder, har alltid sagt att jag skulle ha mitt första barn när jag var 25, det slog fel på en månad men ist fick jag båda mina barn då så helt okej med en månads försening! Livet är underbart, som sagt två underbara barn, en fantastisk man (eller inte man men sambo låter så fattigt!), ett hus som jag älskar - ja, det mesta är otroligt bra i "life of fam. M-Ö".

Vad har mer hänt så? En fika hos Pernilla, Matte och Iris blev det i onsdags - Mina (mitt gudbarn) och faster Jessica var också där - barnen lekte fint och verkade ha riktigt roligt tillsammans! De skulle kommit upp till mig i går men jag har blivit sjuk - skitkul inför helgen faktiskt... INTE! Men vår träff blir nästa vecka ist! :-)

På min födelsedag kom det en hel del söta människor för att gratulera men då jag inte bjudit till kalas så bjöds det bara på kaffe och kanelbulle (inte ens hemmagjorda, frysta i påse) - fick många fina presenter trotts min relativt obetydliga födelsedag. Presenter: Sängkläder, en klocka, pengar, världens mysigaste filt, diskahanddukar (en pik från mamma eftersom hon tycker att vi har för få hahaha), en vinkaraff Eva Solo!, en underbar vit halsduk från ESPRIT, Blommor, mysiga stickade sockar till mig och barnen, krämer och framförallt en SPAdag på saltan Delux - heldag med behandlingar och lugn och ro! Den sistnämda gåva var från min älskade familj som dessutom kom in med frukost på sängen! :-) Tack allihopa!

Grattis till Lollo och Anders som fick sitt hus i onsdags! :-)

Have a god one!








Era leker tittut! :-)


Önskelista igen!

Gomiddag!

Barnen ligger i sin vagn och sover precis utanför fönstret och jag passar på att surfa lite... Idag får vi besök av faster Jessica, kusin vitaMina, Pernilla och Iris :-) Det är så himla kul att se när de leker med varandra, Vilda och Mina passar bäst ihop - lite lugnare och leker gärna med samma sak mer än 5 sekunder medans Iris och Era är lite med busiga och röjer mest hela tiden! :-)

Lägger up flickornas önskalista igen och trycker på lite för presentkort på babyproffsen till Tripp trapp stolarna, vi provade Iris stol igår och de satt jättebra idem!!

Nu vaknade en Era, ska ta henne snabbt så Vilda kan sova vidare - Hej och hå!


Kära familj och vänner - Vilda och Eras ettårsdag börjar närma sig så här kommer en önskelista från flickorna!

2 st Bobby car rosa - finns på babyland

Presentkort på Babyproffsen - till nya matstolar

Kläder stl. 74/80

Pyjamas stl. 80

Långärmade bodys med stjärna från Lundmyr of sweden stl. 74/80 (vet att de gillar annat från Lundmyr också :-))

Disneyfilmer

"Fem myror är fler än fyra elefanter" boxen

Sagoböcker och pekböcker

2 st Smyckeskrin - inte till lek utan till att förvara smyckena de fick på dopet

Leksaker

Inredningssaker till barnrummen


Detta är givetvis bara tips och förslag! Strycker när jag vet att någonting på listan är köpt.




Hemma igen...

Hej igen mina kära läsare!

Nu har vi kommit hem från en fantastisk semester på ett varmt och soligt Kreta! :-) Vi lyfte mot solen på torsdags morgonen, flygresan gick jättebra flickorna verkade inte alls störda av lufttryck mm. Veckan har varit helt underbar - sol, bad, avkoppling, god mat och goda drinkar! Vi spenderade de flesta dagarn vid poolen då den låg fem steg utanför vår dörr det gjorde även restaurangen och poolbaren. Det blir liksom lättast med två små barn att hålla sig nära rummet. Jag hade förberett mig på att det skulle bli ganska jobbigt, att barnen skulle tycka att det var jobbigt med värmen osv - men så blev det inte! örsta natten hade Vilda väldigt svårt att komma till ro och vaknade typ två gånger i timmen under hela natten, men resterande av semestern kom de in i sina vanliga rutiner, la sig för natten mellan 19-20 och vaknade runt 07 - vilade en timme på förmiddagen mellan 10-11 och en timme på eftermiddagen! Man kan verkligen säga att vi haft semester! :-) Det gynnar ju dessutom att ha mormor, mostrar och mosters kille med sig - många som vill leka med barn när mamman vill pressa! :-) På torsdag kväll var det hemresa - jag rekommenderar inte att resa på natten!! USCH! Era fick nog ont i öronen när vi lyfte, hon skrek helt hysteriskt i en halvtimme vilket innebär att Vilda också skrek i en halvtimme - men när jag gick upp och gick med henne i gången så släppte trycket och båda barnen sov resa igenom! Jag däremot har plötsligt blivit flyyrädd - tror det kommer när man får barn - jag var livrädd konstant hela resan, målade upp olika senarier och köpslog med Gud att om jag bara kom ner denna gången så skulle jag göra det ena med det andra! Det hjälpte ju inte att Jhan åkte till Nice med jobbet så han var inte med på hemresan... Men hursomhelst vi landade lyckligt och har verkligen haft en skön semester! Tack mamma/mormor! :-)

På lördagen begav vi oss till Svedala för att fira mammas och min födelsedag och på eftermiddagen kom Vicky, Oliver, Sandra och CÖ och hälsade på! På kvällen kom Stina, BT och deras lilla Edith hit för att kolla fotboll och käka middag - alla barnen var jätteduktiga så vi kunde ha en lugn kväll med mat, vin och fotboll! Lilla Edith har blivit så stor, tiden går för fort.... Min flickor blir ju ett år den 13 november...

Söndagen bjöd på mera besök, morfar och Magda och familjen Klang-Österberg! Det var jättetrevligt, mitt älskade lilla gudbarn är också stor tjej nu, snart 8 månader :-)

Nu kollar Vilda & Era på special agent Ozo och jag ska ta ytterligare en kopp kaffe!

Imorgon kommer flickornas önskelista komma upp på bloggen! :-)

Ha en härlig höstdag!
















RSS 2.0