Imorgon kommer tomten!!

Idag är det lillejul, äntligen börjar det! :-) Ikväll börjar vårt tredagars julfirande, först på tur står firande hos Nedde med familj, ska bli så himla mysigt med god mat, massa barn och trevliga människor! Julklapparna har ju som sagt varit färdig handlade i över en vecka, vilket är väldigt olikt mig... Den som varit absolut svårast att handla till har varit Tindra, jag vet det låter jätteknäppt men hon är i en sån mellan ålder vad gäller leksaker - men jag blev nöjd till slut! Levi har inte heller varit lätt eftersom han är för liten för att uppskatta leksaker så det blev grejor som kanske uppskattas mer av föräldrarna än Levi - just nu iaf... :-)

Imorgon på självaste julafton ska vi vara hemma och fira med min familj och Johans mamma - det är något speciellt att man ska fira jul hemma, man brukar ju alltid åka hem till någon av sina föräldrar men nu är vi en egen liten familj i familjen så nu firas det på spiltan! Kom på mig själv att jag skrev "åka hem till någon av sina föräldrar" - hahaha ja, mina föräldrar har varit skilda i många år så för mig är det ju de naturliga :-) - nutidens kärnfamilj! På juldagen blir det till att fira med faster jessica med familj - åter igen en massa barn och julklappsspel!!

Vi var på Willys igår och handlade julmat - befarade att det skulle vara övermycket folk och att man skulle återvända hem med hälften av vrorna pga utmattning - men icke! Helt behglig mängd folk och allt på listan handlades utan problem, nu är kylen fullproppad med julmat, frysen full med julbaksverk! :-)

Ja, nu har jag väl inte så mycket mer att tillägga så....

FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!!!!


Hej mitt vinterland!


Kan man annat än att älska detta underbara väder!!



Vinter på spiltan!

Så härligt det är med snö - iaf för oss som kan sitta inne och titta ut över det vita täcket som lagt sig utanför fönstret! Men för er som måste ge er ut på vägarna är det inte lika roligt, men både mamma och pappa har kommit fram till Sjöbo resp Lund så nu kan man pusta ut tills det är dax för hemfärd för dem! :-)

Idag är det fredag - vilket betder FREDAGSMYS!! Nu på förmiddagen ska vi kolla lite dagis, Nektarinen och Soldalen, det ska bli intressant. Än sålänge ligger Möllan i topp hos oss men vi gillade även Erici, men det känns mer och mer som att det kan vara värt att köra 10 minuter extra för att lämna dem på Bus... Har hört så mycket bra om det och dessutom var de så himla trevliga att prata i telefon med! :-) Simon har jullov nu så han kommer upp under dagen och leker lite sen ikväll blir det köbemad, På spåret och Skavlan! :-) Jag fick ju se IDOL finalen förra fredagen så det är Johans tur att välja, men jag gillar Skavlan jättemycket men på spåret är väl ingen favorit mest eftersom jag aldrig kan någonting...

Nu ska jag göra gröt till mina barn sen blir det till att göra oss iordning inför dagisbesök!

Ha en underbar dag och helg!


Underbara snö!!

Jag älskar det, man tittar ut genom fönstret och allt är underbart vitt! Snön ligger som ett täcke över allt som varit trist och grått! Önskar nu bara att det får ligga kvar ett tag eller iaf över julen, finns inget mysigare än en vit jul! :-)

Två dagar kvar tills familjen Mars-Österberg har semester tillsammans, riktigt mysigt nu efter en lång höst. På lördag står det julbak på schemat, mamma, Sara, Johanna och Simon kommer hit. Det ska bakas lusse (vilket förövrigt är det godaste jag vet!!), pepparkakor och julgodis - även granen ska inhandlas och pyntas! :-) Efter det är spiltan redo för julfirande, det är en gnska speciell känsla att man ska ha julen hemma - lite vuxenpoäng på det, fast mina vuxenpoäng måste ligga på topp redan - två barn, radhus, kombi och en ring på fingret! Hahaha :-) 

För första gången någonsin är vi färdiga med alla julklappar - EN vecka innan julafton! Det har blivit ganska mycket julklappar eftersom det är så många barn i vår familj! Nu börjar allting om igen sen mina systrar var små, julktomte, Kalle mm blir viktigt igen! :-)

Nu blir det Musses klubbhus och gröt!

Ha en underbar dag i snön!




Glöm inte kolla önskelistan längre ner på sidan - uppdateras allteftersom sakerna blivit tjiingade!


Ma-ma = lycka!

Idag har Vilda sagt sitt första ord!!!! MAMMA!! :-) Det är sann lycka att höra sitt barn säga mamma för första gången - lyckan fortlöper sedan 75 gånger om dagen men det är det värt! Era har sagt mamma, pappa, tack och napp ganska länge, det är svårt att säga vilket som var hennes första ord eftersom de formades fram under en tid men Vilda har endast sagt ga-ga-ga fram tills idag! :-)

Idag är det fredag och obligatoriskt fredagsmys - min önskan är IDOL finalen och kinamat men Johans önskan är På spåret, Skavland och pizza.... Får bli en kompromiss... :-) Hur som helst så HEJA CALLE!!!!

Idag kan jag faktiskt också skryta med att vi är klara med nästan alla julklappar och dessutom har jag slagit in dem idag! Jepp ganska duktig faktiskt!! Var på Boan och handlade en del igår, jag tycker att det är mysigt att ha med mig barnen överallt men igår körde jag själv till Boan och det var helt underbart skönt - gick runt i en och en halv timme och njöt av mina egna tankar och tid för mig själv och min handlelista. Inte nog med det men när jag kom hem hade Johan städat huset inklusive toaletterna!!! :-)

Imorgon ska vi på julbord på Saltan med Johans jobb, det ska bli trevligt och gott, inte för att jag gillar julmat direkt men där finns alltid något som man gillar och kan trycka i sig! Vilda och Era ska till mormor och sova över - ska försöka sova länge på söndag men jag brukar inte lyckas så bra eftersom man bara längtar tills att hämta hem flickorna igen, men jag ska göra ett försök!

Ha en underbar helg och glöm inte tredje ljuset på söndag!


Önskelista till tomten!

Utökad önskelista!!

Nu kommer den efterlängtade önskelistan som flickorna skrivit till tomten! Fylls på om de kommer på ngt mer! :-) Säg gärna till om ni köpt ngt på listan så stryker jag det, lovar att inte säga ngt till flickorna! :-)


Jabadabado förvaringsvagn (finns bla på härliga hem i Staffanstorp) KÖPT!

Barnmatta "hopphage" från Rusta  KÖPT!




Nummerklossar finns på babyproffsen KÖPT!



Fifi dockor & leksaker KÖPT!



Fifi filmer KÖPT

Kläder i stl. 80 - 86

Pyjamas stl. 80 - 86

Badleksaker KÖPT!

Sagoböcker

Aktivitetsleksaker med knappar, ljud mm

Lundmyr of sweden "star" KÖPT!

Lundmyr of sweden pikeklänningar stl 80 - 86 (svart eller grå)



Bokstäver V I L D A E R A - rosa
(finns på BoOlsson och babyproffsen Ystad) KÖPT!



Rosa prinsesstält (finns på BoOlsson) KÖPT!


Gomorron!



Klockan är nu 07.49 och det är svart som natten ute... Jag gillar förvisso denna årstiden men just idag hade det gärna fått vara lite ljusare vid denna tiden, Johan åkte till Frankfurt kl 5 i morse och sen hade jag svårt att somna om - läskigt att sova själv med barnen... Det blev en ganska tidig morgon för oss här på spiltan, kl halv 7 ville Era stiga upp och strax efter vaknade även Vilda. Vi har haft/har en mysig morgon med lite film och lek! :-) Vet inte om jag skrivit detta innan men nu har ju även Vilda börjat sova i ett streck från 19-7 - helt underbart - hon har innan vaknat lite med jämna mellanrum för att få nappen och även en gång för mat, oftast innan vi gick och la oss men ändå! Riktigt skönt nu iaf! :-)

Igår var det avslutning på rytmiken så nu blir det tisdagsträffar hos oss ist - trevligt med massa söta barn och deras mammor förstås! Idag blir det den obligatoriska onsdagsträffen hos Iris och Pernilla, de leker så himla fint nu alla barnen, så mycket som händer på kort tid... :-)

Blir riktigt stressad när man loggar in på facebook och ser en efter en annan status som lyder "Nu är jag klar med alla julklappar".... Det är inte vi kan jag säga, detta året har varit det absolut svåraste året att handla klappar, så mpnga barn i olika åldrar... Puuh, men det ska nog lösa sig - känner jag mig själv rätt så handlas den sista på julaftonsmorgon! :-) Så mycket roligare det är med jul nu när man har barn, jag har inte varit en jätte fantast av julen tidigare men nu längtar man efter allt var julen har att erbjuda - tända ljusstakarna på morgonen - tända nästa adventsljus - köpa gran - laga julmat till julafton - ha tomte igen! Älskar det!

Nu blir det lite bilder! Glöm inte att flickornas önskelista finns på bloggen!

Ha en underbar dag!








Önskelista till tomten!


Nu kommer den efterlängtade önskelistan som flickorna skrivit till tomten! Fylls på om de kommer på ngt mer! :-) Säg gärna till om ni köpt ngt på listan så stryker jag det, lovar att inte säga ngt till flickorna! :-)


Jabadabado förvaringsvagn (finns bla på härliga hem i Staffanstorp) KÖPT!

Barnmatta "hopphage" från Rusta  KÖPT!




Nummerklossar finns på babyproffsen



Fifi dockor & leksaker KÖPT!



Fifi filmer KÖPT

Kläder i stl. 80 - 86

Pyjamas stl. 80 - 86

Badleksaker

Sagoböcker

Aktivitetsleksaker med knappar, ljud mm

Lundmyr of sweden "star"

Lundmyr of sweden pikeklänningar stl 80 - 86 (svart eller grå)



Bokstäver V I L D A E R A - rosa
(exempel kommer nedan)






Julstök!


Har inte haft lust och ork att blogga på ett tag nu... Det har givetvis hänt en massa jag ska försöka berätta lite snabbt och lätt!

Era går numera som bara den och kryper knappt någonting alls :-) Vilda står själv och ser ut att vilja ta ett steg vilken dag som helst nu men Vilda är lite mer försiktig i sin natur så hon börjar nog inte förrän hon känner sig 100 % säker!

Gårdagen bjöd på en tur till Ullared med mamma, Jojo och Sara - riktigt mysig tripp och bra shopping!! Jag älskar Gekås, man blir helt förtrollad av alla dessa låga priser! Hahaha! Handlade faktiskt en hel del "bra" saker (inte bara skit alltså) leksaker till barnen, strumpor och sånt till Johan och julsaker till hemmet! Pyntade det mesta i fredags och kompletterade idag - sååå mysigt det är nu med alla ljusstakar i fönsterna!

Vi håller på att kolla upp dagis till flickorna nu och det är inte lätt kan jag berätta - vi var ju och besökte Lyckebo för ett bra tag sen och vi tyckte att det var super fint och verkade bra, problemet är bara att de tar in i januari och augusti och vi vill att flickorna ska börja på dagis i april-maj... Problemet är ju att då måste vi ha dem någonannanstans i tre-fyra månader för att sen ta dem därifrån eller så får vi kolla upp anra alternativ. Så nu ska vi besöka en väldig massa dagis - vi var på abrahamslund och björnstjernan i förra vecka men dessa två tyckte vi inte alls om... Man ska ju lämna dem så pass många timmar om dagen så det måste ju kännas bra! Vi ska även kolla Möllan, Nektarinen, Erici, Bladlusen, Soldalen och Bus!

Nu ska jag leka med mina älskade flickor en stund innan mellis och vagn-vila!

Ikväll blir det jobb på Litemer! :-)

Önskelista till julen kommer inom kort!!

Hej och hå hörs en annan dag!!










RSS 2.0