BUS bra!! :-)

Gomorron!

Flickorna har i natt sovit HELA natten 19-07, i sitt rum, i sina sängar utan att vakna till en enda gång - ljuvligt! :-)

Igår var en väldigt bra dag då det började med bitterhet mot snön tills jag fick ett telefonsamtal från förskolan BUS - vi fick plats!!! Så himla glad, jag kan verkligen inte tänka mig ett bättre ställe att lämna mina barn på! Miljön är fantastisk och personalen helt underbar - jag vet, det blev många superlativ men det förtjänar dem! :-)

Eftersom det är sportlov denna veckan så är rytmiken inställd vilket egentligen inte spelar oss så stor roll då det inte finns en chans att jag hade lyckats dra ner vagnen i stan! Får se vad dagen har att erbjuda, en fika hos Nedde kanske - tur man har bil i detta pissvädret!

Idag fyller mitt lilla gudbarn Mina ETT år - GRATTIS!!

Nyfödd Minis!

Ha en underbar dag!


Jag hatar SNÖ!!

Nu blir jag snart riktigt j-vla förbannad! Få väck den j-vla skitsnön NU! Så nu har jag avreagerat mig lite...

Helgen har som vanligt varit helt underbar! Flickorna har sovit i sitt eget rum och det har gått jättebra, ett par napp-isättningar annars hela nätter. I fredags fick jag äntligen min efterlängtade sushi och den smakade precis så bra som jag föreställt mig, till den blev det ett par glas vin. :-) I lördags btack jag och Era ner en runda på stan för at köpa semlor - pappa och Magda kom nämligen på fika. På kvällen åt jag och Johan en god middag och sedan bäddade vi ner oss i sängen med godis och Sagan om ringen! Ska tillägga att vi ser Sagan om ringen triologin minst en gång i månader - 12 timmar underbar film! :-) På morgonen när flickorna vaknade tog vi in dem i vår säng och kollade musse och mös! I går bar det iväg på kalas till mitt gudbarn och flickornas kusin Mina, hon fyller dock inte år förrän i morgon! Härligt kalas med massa paket, tårta och lek! :-)

Idag vart planen att ta sig ner en runda på stan och gå i lite affärer och ta en fika någonstans, man kan säga att de planerna snöade bort! Får se om vi kommer till rytmiken imorgon...

Johan åkte till Tyskland igår eftermiddag oh kommer hem ikväll, så tråkigt när han reser men det är oftast bara ett par dagar... Eftersom jag inte vågar sova själv med barnen så kom mormor hit och räddade oss! :-)

Nu blir det en kopp till!

Bilder från kalasandet :-)










OS och BUS

Idag är jag stolt över att vara svensk - vilken kvinna, vilken idrottare, vilken vinnarskalle! Anja Pärson - du är fantastisk! Jag brukar väl tycka att vintersport är ganska tråkigt och bryr mig inte särskillt mycket om hur många medaljer svenskarna plockar hem - den inställningen är som bortblåst! I förrgår kraschar hon i ett störtlopp, vilket lika gärna kunde fått förfärliga konsekvenser - ett dygn senare ställer hon sig i samma backe och ger ALLT, placerar sig som 7 för at några timmar senare köra hem bronset i slalom - vilket jävlaannama! Det är så imponerade att se henne ta sig samman och bara köra! :-) Jag satt nästan med tårar i ögonen när hon tog emot sin medalj - man har nog aldrig uppskattat ett brons så mycket! Se och lär Helena Jonsson - hon floppar - gråter och vill åka hem! Var är ditt jävlaannama? Jag tycker givetvis synd om Helena Jonsson men det är hon själv som byggt upp dessa förväntningar på sin OS debut. Hon väljer att inte komma till idrottsgalan och ta emot sitt Jerringpris för att hon är rädd att bli sjuk och inte kunna genomföra sin oerhörda satsning i OS - väl där skyller hon på sina skidor, vallateamet och att hon inte fått ta med sig sin pojkvän, hon vägrar prata med media, det enda vi får se är hennes tårar på väg från loppet - ta dig samman och förklara dig! Alla förstår att man kan misslyckas men stå för att du inte hade en aning om hur stort OS är, världscupen är lekstuga jämfört med OS! Det som gör mig mest bitter är att alla tycker så synd om henne. "Klart att hon ska slippa prata med media, stackaren fick inte ta med sin pojkvän, måste vara fel på hennes skidor!" Det är ingen som tycker synd om Zlatan när han missar en straff eller går mållös ur landslaget - nej, han ska alltid stå till svars men inte stackar Helena Jonsson - nej henne är det synd om! Media bör tänka på detta nästa gång Zlatan gör en miss - han kanske inte hade sin flickvän på plats eller så var kanske skorna knytna på fel sätt, då kanske Zlatan också ska slippa prata med media?!

Nu lämnar vi OS för idag!

Fredag innebär en väldig massa mys på spiltan och ikväll bjuds det på SUSHI! :-) Det ska bli såååå gott, kan knappt vänta!!

Igår var vi och hälsade på BUS förskola, vi fick ju besked från Nektarinen i förrgår att flickorna fått plats där vilket vi blev jätteglada för men då hade vi inte varit på BUS... Denna fantastiska lilla förskola där barnen är harmoniska, trygga och trivs. Där personalen brinner för sitt yrke och ger oss föräldrar ett intryck av trygghet, kärlek och lek! BUS ligger i Bjäresjö och givetvis tar det ett par minuter att köra dit och dessutom så krävs det bil för att hämta - det är värt varenda minut och km! :-) Hoppas hoppas hoppas!!

Flickorna har ju som bekant fått eget sovrum och sover där tillsammans, vissa nätter går det jättebra och några nätter har vi fått ta upp dem så de fått sova hos oss - vilket förvisso är det mysigaste som finns! :-)

Nu ska jag ta mig en ny kopp kaffe då jag precis upptäckte att det jag tog en klunk av var iskallt - finns det ngt äckligare än kallt kaffe!!

Vägning en gång i veckan nu - minus 6 kg idag!!

Ha en underbar helg alla så hörs vi!


Bilder på ätasjälv-premiären och flickornas rum!

Gomorron!

Läggningen igår gick jättebra, dem somnade på två minuter i sitt gemensamma sovrum, tyvärr så är de så himla förkylda och hostiga så de vaknade en hel del under kvällen och natten. Men läggningen funkade och det var det vi var mest oroliga för!! Det känns lite läskigt att lägga dem i eget rum men det ser sååå himla mysigt ut när de ligger där i varsin säng i SITT sovrum!

Vi tänker stanna hemma idag också pga förkylninger så tyvärr ingen rytmik idag...

Här kommer bilder på flickornas tre (!) rum och deras äta själv-premiär!


Äter själv!







Flickornas nya sovrum!






Saknas en rosa lampa här, ska fixas i helgen!

Flickornas ena lekrum/dockis/kuddis









Flickornas stora lekrum


Krupp - inredning - äta själv!

Gomorron!

Helgen bjöd på en hel del händelser, dock inte så roliga... I lördags kväll vaknade Vilda och andades konstigt och hostade, som vanligt när något främmande inträffar ringer vi till Louise - hon trodde att det var falsk krupp så jag och Vilda begav oss ner till akuten för att hon skulle få kortison. Louise hade ringt och förvarnat att vi kom så besöket tog inte mer än 45 minuter, skönt! Hem igen och hon mådde mycket bättre! Johan hade också falsk krupp när han var liten och tydligen är det ärftligt... :-( Men men till nästa gång vet vi hur vi ska agera - ut i kylan med henne!

Igår var vi alla (utom Johan) förkylda och i natt hostade Vilda tills hon kräktes, man är så hjälplös när de mår dåligt. Era hostade också väldigt mycket i natt men jag lindade in henne i mit duntäcke och då blev det bättre! Det sköna med våra ungar är att även om de är så himla förkylda så är de ändå glada, busar och leker! Idag har jag spenderat förmiddagen till att inreda flickornas sovrum - ja, de ska flytta ut från oss snart... Sorgligt men samtidigt skönt för både mamma, pappa och barn! :-) Vi har ju dessutom en dubbelsäng i flickornas ena lekrum så det är ju inte svårare än att man får gå in och lägga sig där med ett barn och i vår säng med det andra om de skulle vakna på natten! Vi har tidigare använt flickornas sovrum som förvaring (med andra ord samlat skit där inne) vilket innebär att resten av hemmet är kaos och en del måste upp i förrådet, en del slängas och barnsaker skänkas eller säljas! Kommer bilder på rummen när de är klara! :-) Behöver dock lite tips på fina taklampor och matta - någon som vet???

En kul grej som hänt i helgen är att barnen har fått börja träna på att äta själv och det går faktiskt riktigt bra, visst det ser ju ut som en krigszon och flickorna har mat precis överallt men men det får man ju ta! Vi har under denna perioden tagit hem våra ikeabarnstolar från mormor då tripp trapp stolarna inte är så roliga att rengöra och dessutom finns det inget bord att köpa till dem - lite märkligt tycker jag! Men kanske chefen på stokke läser min blogg så fixar de kanske bord - hoppas!! :-)

Ha en underbar dag - vi stannar inne och kurerar oss!


Alla hjärtans dag!

Idag firar vi kärleken!

Min älskade lilla familj!












Grattis Jojo!

Gomorron!

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera denna veckan - fy skäms på mig!!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min lillasyster Jojos födelsedag - hurra hurra hurra!! Det ska firas med paketer och smörgåstårta :-) Gynnar dieten - INTE!! På tal om dieten så har jag stått stilla några dagar (eftersom jag trycker i mig på helgerna...) men idag hade det rört på sig igen!!

- 4.8 kg!!

Varför detta ständiga snöfall? Jag älskar snö och jag tycker att det är vacker men nu får det fan vara stopp! Vi kommer ingenstans i detta väglag och dessutom med en tvillingvagn!! Nu undrar ni kanske var vi bor eftersom de oftast fixar gångstigarn ganska omgående MEN det ligger meter höga vallar som hinder innan man kommer till de fina gångstigarna... Blä för snö - nu vill jag ha vår!! :-)

Helgen var som vanligt härlig men gick för fort, jag jobbade i fredags och på lördagen var jag och Lollo på bröllopsmässa i Malmö - den var riktigt bra och rolig dock väldigt märkliga klänningar på modevisningen! På kvällen käkade vi middag med Lollo, Anders, Björn, Cathrine och Tilde - super mysigt!

I veckan har det i princip hänt nada! Rytmik i tisdags vilket alltid är trevligt. :-) Igår var det storstädning då vi skulle få huset värderat - Det gick riktigt bra, över förväntan! :-) Nu tror ni kanske att vi ska flytta men det ska vi inte men det är bra att veta vad huset är värt när vi väl hittar "vårt" hus! Vissa dagar känner jag att det hade varit skönt att flytta och ha större kök och två vångingar men andra dagar älskar jag vårt lilla hus och dess funktion! Idag är en sån dag som jag trivs så oerhört bra här i VÅRT första riktiga hem!

Ha en underbar torsdag!




Bilder i massor!

4.4 kg ner idag!!

Idag bjuder jag på en massa bilder!

Ha en underbar helg!













Neråt neråt neråt!!

Gomorron i snökaoset!

Helgen bjöd ju som bekant på singstarsfest hos Nedde och utgång på litemer - det blev succe!! Kommer foto, men inte idag. Det var riktigt härligt att vara barnfri, men en dag räcker för när man slår upp sina blå vill man inget annat än att hämta hem sin älskade flickor! :-) Så kl 10 på söndagen var de hemma igen och vi kunde familjemysa dagen lång!

I måndags var Jessica och Mina och hälsade på, mitt underbara lilla gudbarn har börjat gå jättemycket! Duktiga Mina! :-)

Igår var det premiär för oss på rytmiken - kul nu när barnen är så stora, leker och busar mest med varandra vilket innebär att det är vi mammor (ja och ett par pappor) som sjunger och dansar...! :-) Vi var dessutom och tittade på ett hus igår em, jättefint och perfekt invändigt men vi känner att nästa gång det blir flytt så ska det vara till ett friliggande hus och detta var tyvärr ytterligare ett radhus - synd! Men vi har ju ingen panik att flytta eftersom vi trivs väldigt bra där vi bor och kan bo här många år till, men när det rätta huset dyker upp är vi där och tittar! :-)

Min diet som ni har kunnat följa här på bloggen går riktigt bra! Syndade en hel del i helgen så vågen stod stilla men nu rör det sig neråt igen!

- 3.5 kg som bortblåsta! :-)

Idag åker Johan till Örebro, kommer hem im kväll, så mamma/mormor ska vara hos oss och sova över! Jag vågar inte sova själv... Imorgon em ska flickorna på kontroll och få andra svinis sprutan, hoppas på att de inte får några biverkningar!!

Funderar på att börja på friskis - någon som tränar där? Tycker du att det är bra? För och nackdelar jämfört med andra ställen?

Ha en underbar dag - vi är insnöade....

RSS 2.0