Lovely day!

Idag är det fredag vilket innebär jobb för mig 15-01, så inget fredagsmys för mamman men pappan och barnen ska fredagsmysa hos mormor, mostrar och morbror! :-)

Ska även tillägga att jag mår riktigt bra idag och allt som var drygt och jobbigt igår är som bortblåst idag! Flickorna har sovit gott hela natten efter några dryga nätter pga förkylning och ögoninflammation! Sömn är underskattat!! Fick dessutom lite sovmorgon i morse! :-)

Imorgon smäller det - singstarfest hos Nedde och utgång på Litemer!!! :-)

2.9 kg :-)

Ha en underbar helg - vi hörs!


Lägger upp en riktigt bra låt med ett riktigt bra budskap!


Blääää

Idag är ingen bra dag - känner mig trött, nedstämd och orolig... Men flickorna mår mycket bättre idag vilket är underbart - vi ska snart ta en tur med vagnen i det fantastiska vädret och hoppas på att det muntrar upp mig!

De ringde från BUS idag och vi ska dit och besöka den 17 februari, det ska bli riktigt kul, jag har som vanligt stora förhoppningar!

2.4 kg mån-tors! :-)

Ut och njut i solen idag!




Krya på NU!!

Flickorna är fortfarande sjuka... Förkylda, hostiga och ögoninflammation :-( Det är så hemskt när de är sjuka och har ont - önskar att de kunde säga vad de vill ha och var det gör ont! Men tanke på att ögoninflammation smittar väldigt lätt så blev det ingen rytmik och bollibumpa igår :-( Hoppas på tillfriskning snart så blir det aktiviteter nästa vecka! :-)


Idag blir det en tripp med Turudicarna till Nova Lund - det ska inhandlas scenkläder till singstar-gillet på lördag! Ska bli så himla roligt!!


Har faktiskt inte tid att sitta här och skriva - ska pyssla om mina små änglar!


1, 6 kg sen i måndags - jodå det går bra nu!


Må väl!

 


05.30.......

Tidig morgon idag... BLÄ!!

Johan åkte hemifrån kl 05.10 i natt (ja, jag anser faktiskt att det är natt) till kastrup för att ta sig till möte i Frankrike. Innan han åkte kom han in och sa hej då och berättade att han matat barnen så nu kunde vi sova vidare - jovisst! Vilda ville stiga upp kl 05.30 och Era en halvtimme senare... :-( Men men det är bara att ta sig några (läs 5) koppar kaffe och bli människa igen. Flickorna är tyvärr lite krassliga vilket också gör att de har svårt att sova - kan inte andas genom näsan och kan inte sova utan nappen - moment 22!! Vi är vana vid sköna lugna nätter men inatt har det varit mycket vaken tid, nässpray, vatten, hostmedicin och försök till snytningar!

Idag händer det inte så mycket, beroende på hur flickorna mår så blir det på sin höjd en promenad...

Igår var vi hos pappa och Magda och käkade middag och spelade Wii - shit pommes va kul det är, vi måste köpa!! Morfar tränade dessutom Era i golf - kommer bilder nedan! I fredags var det mys med Turudic/Österberg, tyvärr så trillade Vilda rakt in i tv bänken och slog sig rejält precis ovanför ögonbrynet... :-( Så synd om den lilla plutten! I lördags blev det IKEA & ILVA med mamma och Jojo - på jakt efter växasängar till flickornas nya rum!

Jag har inte så mycket mer att tillägga denna morgon - höres!

Era och Oliver spelar Ps2

GOLFTRÄNING!








En förkyld och trött Vilda - ville inte träna golf


Förmögen = Bra förälder?

Gomorron!

Veckan har ju givetvis präglats av katastrofen i Haiti - det är så himla tragiskt och man önskar att man kunde göra någonting utöver att skänka pengar... Det som ligger mig varmast om hjärtat är ju såklart barnen, där fanns redan så många föräldrarlösa barn och nu är de ännu fler. Jag har funderat mycket över det här med adoption, jag har svårt att förstå varför det ska behöva kosta så mycket pengar - vanliga människor har ju inte råd att adoptera barn. Framförallt NU, skulle man inte kunna göra prosessen enklare och billigare. Det finns alltid barn som behöver en familj men det blir så mycket tydligare för oss när det händer en sån här katastrof. Jag skickad frågor till adoptionscentrum för att få reda på vad det är som kostar:

Rebecca -
Hej, jag undrar varför det kostar att adoptera, vad är det som kostar så mycket pengar? Jag förstår att det finns en del kostnader så som administration och resor men jag kan inte förstå varför det ska kosta flera 100 000 kr. Barnen behöver ett hem och det finns så många som vill ta hand om dessa barn. Jag förstår också att man måste genomgå prövningar som föräldrar men det är ju fritt fram att skaffa barn på "vanligt vis". Hade inte en sån sak som människosmuggling minskat om det inte hade kostat så mycket att adoptera barn? Mvh Rebecca

 AC svarar: Kostnaden för en adoption är olika beroende på vilket land det gäller, se vidare på respektive landsida, och där de är högst är administrationen och kostnadsläget i landet högt. I Sydkorea t ex bor alla barn i fosterhem. Det är fantastiskt bra för barnen, men det är en dyr vårdform och Sydkorea är ett land som har nästan samma kostnadsläge som i Sverige. Adoptivbarn är barn med en svår start i livet och därför är det viktigt att det ställs särskilda krav på den som vill ta emot ett sådant barn. Adoption handlar om barns rätt till familj, inte vuxnas rätt till barn! Därför kan aldrig människosmuggling vara ett alternativ för den som förstår vad adoption är.

Rebecca -
Barnet kräver absolut mer på grund av dess start i livet men baseras lämpligheten på hur mycket pengar man har? Givetvis är det barnets rätt till en familj och inte föräldrarnas rätt till barn MEN det krävs att föräldrarna vill ha barn för att barnet i fråga ska få ett hem och en trygghet. Det går hand i hand inser jag. Jag anser dessutom att slutet på ert svar är ganska naivt, i en perfekt värld finns inte en sån sak som människosmuggling och handel med barns liv, men den världen lever vi inte i just nu. Mvh Rebecca

AC svarar:
 Nej, inte mer än att det finns ett stycke i medgivandeutredningen som kommunen gör som ska beslysa den privata ekonomin och att man där ska kunna visa att den är "god och stabil". Kostnaderna för en adoption och vård av barnet är ett faktum och den kostnaden måste den som vill adoptera betala. Det vore omoralist att låta urspungsländerna stå för dessa utgifter vid en adoption. Idag finns ett adoptionsbidrag på 40 000 kr som man får från försäkringskassan efter adoptionen. Det bidraget skulle dock behöva höjas eftersom adoptionskostnaderna ökat kraftigt sedan det infördes.

Som ni ser fick jag inte några direkta svar, ställde ytterligare en fråga om mer konkreta siffror men har inte fått svar...


I tisdags var vi på Bollibumpa för första gången - riktigt roligt! Era älskade det, vi gick innanför dörren och sen tittade hon inte åt oss igen om vi inte följde efter henne! Kommer att bli en baggis att lämna henne på dagis när det är dax. Vilda tyckte att det var sådär, jag tror att man måste kunna gå för att uppskatta det så snart nog :-) Veckan i övrigt har varit lugn och skön, lekträffar, promenader och massa mys!

Idag är det fredag och det älskar jag! Det blir fredagsmys med Vicky, Oliver, CÖ och Marija! :-) På lördags ska Johan på aktiviteter med tipsklubben och på söndag är det Wii och middag hos pappa och Magda! :-)

Ha en härlig helg!!

Lite bilder!



Här kan man hitta Era!



Era & Tindra fikar på Hartmans - Vilda sover...



Pappa & Vilda på Bollibumpa



Era mitt i smeten på Bollibumpa



 


Haiti

Gomorron!

Sitter i soffan med min kaffekopp och tittar på nyhetsmorgon, inslagen om katastrofen i Haiti är många och bilderna får mig att må illa... Ändå kan jag inte riktigt förstå vad som hänt, det är för stort för min hjärna att greppa över. Bilderna visar skadade och undernärda barn, bilflak fyllda med människokroppar och folket som vädjar till oss att hjälpa. Jag vill göra något men jag kan inte, mina ynka hjälpmedel är så obefintliga men det är klart - många bäckar små - det är viktigt att hjälpa till med de medel man kan för att världen ska bli så bra som möjligt för oss alla. 50 kr för var och en av oss är ingenting!

Idag blir det lite fika och lekträff för oss och i eftermiddag ska vi gå på Bollibumpa!

Tack och hej!


Jääääsp....

Gomorron alla måndagströtta människor, övriga också givetvis!

Usch jag är riktigt trött idag, man har blivit bortskämd med sömn hela helgen och blir tvingad upp halv 8 idag... Men det är en härlig trötthet, sån som man hade innan barnen kom - inte utmattning av att vaknat många gånger på en natt eller för att barnen ville stiga upp kl 05 - nej en såndär trötthet som man känner efter att man sovit sina 8 timmer men skulle kunna tänka sig två till men men flickorna måste roas och matas så det är bara att stiga upp och se glad ut! :-)

Första koppen kaffe är snart nere och dagen börjar att ta form, idag blir det en promenad ner till Mina och faster för lite lek och kaffe! Mycket mer än så blir det inte idag - en date med Lollo är inte omöjlig, har en känsla av att hon är ledig idag!

Helgen har varit underbar förutom att Johan var kass igår så vi fick skjuta på Wii och middag hos pappa och Magda en vecka... Helgen började med jobb på Öja i fredags - riktigt kul  var det! Lördagen började med sovmorgon för mig sedan blev det frukost med Cathrine, Björn och Tilde, har inte träffat dem på jättelänge så det var verkligen superkul! Kl 13 begav jag mig ner till Pernilla för barnklädparty, handslade varsin huvjacka till flickorna och som vanligt så finns det alltid mer och coolare grejor till pojkar men så länge inte håret svallar på flickornas huvuden så blir det inget blått... :-) På kvällen kom Stina, BT och Edith hit på middag och spel - jättetrevligt och jag och Stina vann vilket gör det ännu bättre!!! Söndagen gick i lugnets tecken så Johan kunde tillfriskna!

Ha en underbar dag!


Life on Mars

Gomorron!

Jag älskar blocket!! Fick såld vår lekhage igår efter två dagar på blocket - 700 spänn så där bara! :-)

Idag är det fredag vilket brukar innebära fredagsmys men inte ikväll för mamman ska minsann jobba. Fredrik ska hålla i en matlagningskurs på Öja och jag ska assistera - ska faktiskt bli riktigt kul, men lite sorgligt att missa fredagsmyset... I morgon förmiddag kommer min gamle vän Björn, hans sambo och hennes dotter på frukost - det ska bli så himla mysigt att träffa dem, har varit slarviga med den biten! :-) Efter det blir det barnklädesparty hos Pernilla, jag har aldrig varit på ngt sådant så det ska bli intressant ocg förmodligen dyrt! På kvällen kommer BT, Stina och Edith och hälsar på - fullspäckad lördag skulle man kunna påstå! På söndag lastar vi in familjen Mars-Österberg och beger oss mot Skurup för middag och WII hos pappsen och Magda - jag och Johan kommer förlora big time eftersom de spelar långt in på nätterna! :-)

Vad har hänt i veckan då? En massa barn och mamma träffar - i tisdags hos mig, onsdags hos Pernilla och i går hos Nedde - det gillas :-) En annan mycket trevlig sak som hände igår var att jag och Johan var ute och åt och såg en bio - Luftslottet som sprängdes! Vilken triologi, det bästa som gjorts i svensk film skulle jag vilja påstå! Se den!

Har fått mina inredningssaker från Panduro - så fina! Hade en förhoppning om att hinna börja på flickornas rum i helgen men det blir nog tajt... Får ta det nästa helg ist! Jag längtar riktigt mycket tills deras sovrum blir klart då det just nu fungerar som ett förråd...

Vill egentligen inte skriva om detta men känner att jag måste... Vad är det för j-vla svin som döper om grupperna på facebook - sjuka människor som inte förstå innebörden av deras handlande! Anders Eklund är en oerhört sjuk människa som dödade en 10-årig flicka, han berövade hennes liv och splittrade hennes familj! Det är ingenting att skämta om och jag hoppas verkligen att de idioter som gjort detta, för jag tror faktisk att det "bara" är idioter alltså inga riktiga pedofiler, åker dit så det sjunger om det! Tyvärr kan de aldrig få det straff de förtjänar då man i Sverige tycker synd om brottslinga och ist för att skydda allmänheten ska de integreras i samhället - men förhoppningsvis läcker namnen ut och de utsatta kan ta tag i det själv! Fy fan för er!

Nog om detta - njut av helgen allihop och glöm inte fredagsmyset idag!!


Tänkvärt!

Idag är det måndag och jag är trött... Imorse ville barnen stiga upp kl 6 - jag hatar kl 6! Allt efter 6 är helt okej men jag anser att kl 6 är mitt i natten... Men men efter några koppar kffe och lite tvått sortering så börjar man bli människa igen! Idag ska vi nog inte göra ngt särskillt - vädret är ju verkligen skitkass! Hjulen på vagnen är i princip luftlösa vilket innebär att jag måste gå i blåsten med sumpiga däck ner till statoil för att pumpa, men inte nog med det, måste först gå in på statiol och be ngn hjälpa mig vilket är pinsamt - får hoppas på att det är Mia som jobbar när jag väl tar mig dit! :-)

I går satt jag och surfade växasängar och av en händelse så fick jag en träff på en blogg som hette tvillingmamma, vilket för min del är ganska intressant så jag gick in och började läsa den... Skulle jag inte gjort - läste i en timme och bölade konstant! I beskrivningen av bloggen stod det - handlar om mina tvillingpojkar, min vardag, scrapbooking och saknaden av Fredrik... Det visade sig att hon började blogga 2005, 2008 dog pappan till barnen, som då skulle fylla 4 år, i sömnen - av ingen anledning, han skulle fylla 35 år! Hur kan man dö i 35-års ålder utan anledning - fy fan va livet är orättvist och framförallt - så viktigt det är att ta vara på varje dag och vara tacksam för att man bara har små obetydliga problem! Att man inte får sova en natt, vad spelar det för roll  när alla i ens närhet är friska och glada? Jag blev väldigt berörd av hennes historia, hennes man har nu varit borta i över ett år och hon kämpar på med sina pojkar, deras frågor och funderinger och dessutom försöker få livet att fungera någotsånär nrmalt. Jag är lycklig och tacksam för varje dag jag får med mina barn, min man och våra nära!

Nu till ngt helt annat har den senaste tiden sett och hört en del debatter om hur och vida man ska låta sina barn titta på tv, intressant tycker jag! Min och Johans filosofi lyder följande - att låta barnen titta på tv, som våra flickor gör, en stund på morgonen och ibland en stund på eftermiddagen är helt okej. Jag tror inte att barnen tar skada av intrycken med tanke på att en tur med vagnen ger 100 gånger fler intryck och vad jag hört så är promenader fortfarande okej! :-) Det finns givetvis föräldrar som sätter sina barn framför tv:en hela dagen för att få lugn och ro vilket INTE är okej - barn ska stimulerar, lekas med och ges en massa kärlek! Stunderna som jag får när mina barn tittar på sin favorit Musse är nödvändiga för mig då jag hinner göra vid mig inför dagen. När man har två barn i samma ålder är det svårt att hinna med sådant för att, även om leken går jättebra mellan flickorna, måste man ha koll på dem så att de inte skadar varandra - knuffas, putas och rivs börjar redan vid ett års ålder tydligen! :-)

Det blev en lång och tänkvärd blogg idag, ha en underbar måndag och som sagt ta vara på varje dag!

Blandade pics! Bla på när Vilda och Eras mostrar lekte utklädnad med dem :-)






Tillbaka till verkligheten...

Efter ett par härliga och lediga veckor har familjen Mars-Österberg kommit tillbaka till verkligheten - den lika härlig men dock inte ledig. Johan har börjat jobba igen och sovmornarna är ett minne blott, tja det är ju lördag im så det är ju inte så långt borta, men ändå. Det är så underbart att vara hemma hela familjen, man ruckar på rutinerna och tar dagen som den kommer - det kan ju dock ställa till det lite när man ska återinföra dem... Men för våra underbara barn har inte detta varit ett problem, jag hade ett snack med dem i onsdagskväll innan läggning:

Jag: Nu börjar pappa jobba igen imorgon så nu är det viktigt att ni somnar när jag lägger er, äter när jag matar er och leker fint så mamma kan göra lite andra saker också, okej?
Era: Det brukar vi väl göra?
Jag: Nja, nu när pappa också varit hemma har ni ju märkt att vi är två som kan leka och underhålla...
Vilda: Ja, med mig är det inga problem iaf - jag gör alltid som jag blir tillsagd.
Jag: Mmm, på dagarna gör du det men du har ju faktiskt bestämt dig för att vara uppe länge några kvällar och för att inte tala om de två nätterna som du ville leka mellan 23-03.
Vilda: Det har jag inget minne av, men säger du det så är det väl sant.
Era: Jag vet att det är sant för jag hörde dig Vilda! Du kallade på mamma ända tills hon steg upp och lekte med dig! Jag sover iaf på nätterna.
Jag: Ja, du är jätteduktig på att sova på nätterna men du har inte varit så sugen på att vila under dagarna och är man ett år så måste man via.
Era: Men jag är ju inte trött.
Jag: Fast det är väl inte riktigt sant, jag ser ju att du är trött och du gnäller ju...
Era: Jaja, lite trött är jag kanske.
Vilda: Era du måste sova på dagen för annars orkar man inte leka - så det e så!
Jag: Ja men är vi överens om att vi återgår till våra vanliga rutiner nu när pappa börjar jobba?
Era & Vilda: Ja mamma...

Efter detta samtalet har flickorna återgått till sina vanlig rutiner och vilar, äter och sover när de ska - ja, vad kan jag säga - rätt så smarta barn! :-)

Era har tyvärr haft och har lite feber nu i dagarna men hon är glad och leker på som vanligt så det är säkert en tand eller ngt sånt som spökar. Hade man själv haft 39.3 graders feber hade jag varit fullständigt klubbad och orörlig, men inte Era inte!

Nu ska jag leka med mina flickor, bloggen kommer från och med nu uppdateras flitigare :-)

Idag är det fredag och det är underbart!!

Julledigheten i bilder!


Vilda har tagit sina första steg idag!!!

Jag har inte haft tid eller prioriterat att blogga nu under ledigheten - man bara njuter av att ha tid tillsammans hela familjen! MEN jag har ändå retat mig på mina favvobloggare uppdaterat dåligt... Hahaha :-) Nu kommer iaf bilder från julen - lillejul - julafton - juldagen! :-) Flickorna fick allt på önskelistan dessutom, de måste varit snälla!


Vilda, Tindra, Era


Levi


Julfint på spiltan



Fam Klang-ÖB


En dag på en lerig lekplats - men kul hade vi!!







Har idag upptäckt panduro hobby - underbara och billiga saker till flickornas sovrum som allt eftersom ska inredas! :-)

Kommer ett längre inlägg inom kort!

Ha en underbar måndag - det har vi!


RSS 2.0