Vilda & Eras första jul!

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar än till...

Det är flickornas första jul och min och Johans första jul som föräldrar! Måste säga att julen, julpynt och klappar får en helt annan mening när man fått barn, hur många och vilka julklappar man skulle få har fram till nu varit det primära under julfirandet men detta året har det varit fokus på barnen och deras klappar. Jag har dessutom haft lite bekymmer med att hålla klapparna hemliga för mina 6 veckor gamla döttrar, Johan anser att man inte behöver börja bokstavera deras julklappar än men det tycker minsann jag! På lillejulafton avslöjade Johan att de skulle få ett babygym av sin mormor men jag hann nog stoppa honom innan Vilda och Era hörde, efter det bokstaverade vi klapparna - B A B Y G Y M...

Lillejulafton spenderade vi hos Johans syster Jessica, det var väldigt trevligt och mycket god mat! Flickorna fick flest paket och de flesta var mjuka, första julen går i klädernastecken då leksaker inte kan uppskattas riktigt än. Farmor hade shoppat en massa fina kläder till flickorna - några storlekar för stort eftersom vi redan har så sjukt mycket kläder till dem! Jag fick ytterligare en rosa stol från Boudoir, mycket uppskattat!

På julaftonsmorgon bar det iväg på julfrukost till farfar , även där blev det en massa mjuka klappar. Sen körde vi till Skurup för att fira julafton med mormor & co! Traditionellt - kalle, skinka, köttbullar, klappar mm! Jag kan stötta mig med de flesta av Sveriges befolkning nu men jag chansar - jag tycker att Kalle är riktigt tråkigt, jag fattar att barnen vill se det men varför bänkar sig ALLA framför tv:n och kollar på detta varje år? Man kan det ju utantill vid detta laget - "men Ferdinand, varför leker inte du med dom andra små tjurarna och stångas du med?" Jo, din dumma ko, av samma anledning som 1967 - för att han hellre vill sitta och lukta på blommor under ett träd! Haha nja så farligt är det väl inte, det är en jättefin tradition och jag kommer definitivt sitta bänkad med mina små flickor varje år den 24/12 kl. 15.00! :-) Julklappar fick de i mängder - mest kläder men även böcker, filmer och en start på deras konton! Sara, Johanna och Simon har fått i uppdrag att samla alla Astrid Lindgrens filmer till flickorna, denna julen fick de Pippi på de sju haven och Emil! Jag och Johan fick också en massa grejor dammsugare, vattenkokare och PENGAR! :-)

Juldagen är kommen och det är snart dax att förflytta sig några hundrameter neråt i byn för att fira med morfar och Magda. Jag är inget fan av julmat så pappa har lovat att laga sin berömda bröllopsgryta (den heter så för att han gjorde den på min farbrors bröllop) det ska bli så gott!

Nu ska jag berätta en annan sak som inte har med julen att göra, eller det har det kanske, det kan vara ett julmirakel! Vilda och Era sover numera i sin egen säng! Tjooho! Detta innebär STOR plats åt mamma och pappa!! :-)

God jul och gott nytt år! :-)

Vi hörs!

På väg till faster!


Vilda chillar


Era och faster


HipHop Era


Lek i babygym på morgonen




Helgen är underbar!

Måndagmorgon...

Båda flickorna har vaknat, bytats på, ätit och somnat om igen... Jag kan säga att det är fullt ös på morgonen när man har barn x2 som dessutom har börjat sympatiskrika, skriker en skriker två! Ganska gulligt kan man tycka men inte när man är själv med bara två armar, av denna anledning kommer dagens blogginlägg vara en tribute till helgen - den underbara avkopplande helgen! :-)

Sen den dagen då Johan började jobba igen har helgen fått en ny betydelse, den står för vila och avkoppling. De tre dagarna då men till 110% njuter av sin underbara familj, det gör man ju varje dag men tiden rinner ifrån en på veckodagarna. På helgen är framförallt Johan hemma vilket innebär två armar till, de förtvivlade gråten efter uppmärksamhet stillas snabbt och all fokus är på våra små änglar - underbart! Ett annat plus när det är helg är våra fantastiska familjer som alla slåss om att få umgås med de små och för mig innebär det att jag kan äta, sitta vid datorn, vila och framförallt mysa med barnen och lämna till mormor eller farmor när det ska bytas och sånt mindre kul göra! :-)

I fredags var jag helt slut - Jag och Mia fick ÄNTLIGEN till vår träff, det blev en promenix nere i stan, skönt att man tagit sig ur sin grotta! Det var iaf supertrevligt men på vägen hem vaknade en viss Vilda och kom på att hon var sugen på mat, skrik skrik skrik! Vid detta tillfälle befann vi oss vid sjukhuset vilket betyder att vi hade hela bellevuebacken framför oss - så morsan fick jogga hem, konditionen är inte vad den har varit... Detta tog ut sin rätt på kvällen!

I lördags begav det sig ner i stan igen, julklappsshopping. Det gick sådär med tanke på att vi träffade ca 1 miljon människor som inte sett barnen så tiden rann iväg och man har ju bara en "sovperiod" på sig (en sovperiod är de tre timmarna mellan matning). Men det var väldigt trevligt att springa på massa folk det var ett tgsen med tanke på att jag inte lämnade huset de sista månaderna av graviditeten. Vi träffade bla Louise Andersson - vår fantastiska barnmorska! Jag har varje gång jag gått ut hoppats på att träffa henne, det är sjukt att en person man inte känt tidigare kan spela en så stor roll i ens liv!

På lördag eftermiddag var vi på kalas hos farmor Kerstin, ännu ett forum där man slåss om barnen - detta innebar för mg och Johan att vi kunde äta i lugn och ro och dessutom ta ett glas vin! Nice!

Min kära mamma alltså flickornas mormor och bonusmorfar Per sov över hos oss mellan lördag och söndag. Mormor hade Vilda inne hos sig så vi bara behövde gå upp en gång på natten, det är en dröm att få lov att sova, man fattar inte hur viktigt det är att få sova förrän man är utan den underbara 8 timarssömnen! Men när man sen tänker på vad man har ist så är de timmarna helt obetydliga, men absolut - ta vara på dem så länge de finns där! En tripp till BoOlsson blev det i går, vilka ufon som samlas där. Man kan ibland bara stanna upp och förundras över dessa idioter som nog egentligen inte borde vists ute bland människor! Hur som helst så hittade vi lite julklappar, handlade även ett jättecoolt Labanset till flickorna, svart/vitt med body, byxa och mössa! :-)

Igår em var vi på middag hos morfar och bonusmormor Magda, det blir mycket bonus i vår amilj då både mina och Johans föräldrar är skilda - det blir inte bara bonus utan även en väldig massa julfirande. Men i sinom tid ska vi ha julen här och då får ni alla komma och fira tillsammans - kan bli hur spännande som helst! Haha!! :-) Tillbaka till middagen hos morfa, mycket trevligt och gott, vet inte om jag nämt det innan men min pappa gör världens i särklass godaste mat, han borde bli kock men han blev golfproffs ist... ;-)

Nu ska jag faktiskt slänga mig på soffa och kolla på Top Model, om jag har tur... Vill avsluta med ett stort grattis till min gammle, nyfunna vän Mia - Hon blir stor tös idag. GRATTIS PÅ DIN DAG! :-)

I em är det dax för BVC - hoppas på viktuppgång!

Tack för visat intresse! Kommer lite bilder på helgens bravader!

Familjen!



Vilda - Kan själv!



Era hänger med Faster - bokstavligen talat!



Hos Morfar



Mormor och Per matar flickorna!




Det var ett tag sen...

Hej alla trogna läsare!

Som ni märkt har bloggandet legat på is ett tag, anledningen till detta är förstås mina två underbara flickor! Jag kan säga att det tar tid att landa och hitta rutiner. Att få två barn på en gång är förstås helt fantastiskt men det är också väldigt jobbigt emellanåt - som tex när en skriker efter mat och den andra skricker efter en ny blöja, hur väljer man vem som ska få uppmärksamhet först? Jo det ska jag berätta för er - den som skriker högst vinner! Låter taskigt men det skär i hjärtat när man hör sina barn skrika och får man tyst på en så är det inte omöjligt att den andra tystnar, vilket är toppen! Jag ska faktiskt inte klaga för mycket för att vi har lyckats få väldigt snälla barn - de sover, äter, bajsar och kelar!

Ska försöka ta det från början...

Kl 5.50 torsdagen den 13/11 gick vattnet hemma, var faktiskt lite konfunderad över hur det skulle fungera om vattnet gick, skulle man städa upp det eller låta det vara... Fick aldrig svar på det eftersom mitt vattnet åkte ner i toaletten! :-) Kl. 6.15 kom vi in på rummet på BB och då startade värkarna, allt gick som en dans och kl 9 var jag öppen 10 cm - Tjooho, krystvärksdax! Kl 12.15 kom storasyster Vilda, 41 minuter senare kl 12.56 kom lillasyster Era. Ni som fått barn vet vilken känsla det är när man får upp sina barn på bröstet, en större kärlek finns inte, all smärta försvinner och tårarna forsar ner för kinderna när man inser vad man fått - man har aldrig varit i närheten av en större lycka! Allt annat, allt man gjort känns helt meningslöst nu när våra barn är här.

Idag fyller mina små älsklingar 4 veckor, det är sjukt hur fort tiden går. Men jag ska vara ärlig och säga att det har vid många tillfälle varit kaotiskt och en känsla av otillräcklighet har kommit mer än en gång - och för att inte tala om alla dessa hormoner som kör runt i min kropp vilket ofta leder till tårar. Men tårarna kommer inte bara vid de jobbiga stunderna utan det räcker att titta på dem så hugger det i bröstet och tårarna rinner av lycka. :-) Man försöker förklara hur det känns att älska så mycket och så högt! 

Men som sagt, tiden är ett minne blott - jag och Mia har i 3.5 vecka försökt få till en träff men icke... Vi var nära en dag men då kom lilla Vilda på att hon ville prova vara uppe en hel natt... :-) Men nästa vecka hoppas jag med hela mitt hjärta att jag och flickorna får träffa Mia och hennes söta Vilmer! Snart får vi ju börja följa med Mia och Vilmer på deras promenader! :-) Vi kanske rent av ska traska ner en runda till Stina och pojkarna?

Saker och ting börjar verkligen falla på plats och rutinerna kommer sakta men säkert. Johan har börjat jobba denna veckan vilket är ganska drygt för flickorna saknar ju sin pappa och givetvis saknar jag min man! :-)

Nu måste jag rusa för barnen börjar vakna och maten ska gärna vara redo så fort de slår upp sina små blå! Och det gör man ju gärna för sina guldklimpar! Lite bilder ska ni iaf få så får vi se när vi hörs nästa gång!

Ha det gott och ta hand om varandra!

Vill skicka ett enormt stort tack till våra familjer som hjälpt oss oerhört mycket nu den första tiden!

Era och Vilda - inte många minuter efter att de kommit ut.


Era i sin rosa outfit!


Nu ska vi ut på biltur!


Vilda och mormor


RSS 2.0