Sjuklingar...

Längesen jag bloggade, detta beror på att jag och flickorna varit sjuka i princip hela veckan! Det är så j-vla tråkigt att vara sjuk framförallt om barnen också är dåliga. Vi har varit förkylda, febriga och ont i halsen... :-( Men nu börjar vi bli friska och krya igen!

Vad har nu hänt som är kul då?

Vilda har fått en tand!! Det är så fantastiskt stort och det ä'r dessutom extra kul att hon fick första tanden eftersom Era är så långt fram fysiskt och har gjort en del grejor först! Tyvärr har jag inte lyckats få någon bild på underverket eftersom tungan tydligen ska ligga över tanden, men man känner den jättetydligt!

Flickorna har fått en lära gå vagn - riktigt kul att se dem hålla på med den. Det kommer bilder på det! :-)

Familjen Österberg-Turudic var här på lite grille i måndags - det var hemskt trevligt och det blev faktiskt ganska sent! Svärfar, Marija, Nedde, Christian och Tindra åkte hem vi 21 och Sandra, Hengaren, Vicky och Oliver stannade till halv ett. Det bjöds på lite trevliga danser och en hel del historier, bla hur jag och Johan träffades - den historian ska jag berätta en dag för den är ganska rolig och söt faktiskt...! :-)

Nu får jag fortsätta roa små söta barn på bättringsvägen!

Lite bilder!







Jepp det är jag som blivit mörkhårig! Tjooho!!






Haj po!


Helgen som gick & tvillingträff!

En vecka har gått - FYRA kvar! Så underbart det är med semester, hela familjen samlad, inga krav och (nästan) inga måste. Helgen har varit super, kommer inte ihåg vad som hände i fredags men något var det säkert, i lördags var vi på Nova Lund och handlade lite kläder, på kvällen traskade vi bort till Ola, Mia och lilla Emma på middag - det var mycket gott och jättetrevligt. Stina och BT var också där, de ska snart ha bebis, jag kan verkligen på fullt allvar avundas Stina som snart ska gå igenom en förlossning - det är något magiskt med det! Jag kommer ihåg att det var så irriterande när kvinnor som hade fött barn inte kunde förklara hur det kändes, idag förstår jag, det går inte att sätta ord på alla känslor, all lycka och all smärta som strömmar igenom kroppen samtidigt och huller om buller. Det är fantastiskt!


I söndags var vi på barndop hos lilla Tindra, hon kan vara ett av världens snällaste barn, hon sov, hon log, hon tittade - och somnade igen! Tindra är Johans pappas frus (Marija) barnbarn - invecklat, så är det när man, som vi har skilda föräldrar - då blir det en hel del bonusfamilj! :-) Det var ett jättetrevligt och mysigt dop - Tack Tindra! Nästa barndop blir Sandra och Hengarens, det börjar närma sig med storm steg! Kul kul kul - besöka BB! TJOOHO!

Idag har vi haft en liten tvillingträff med familjen Månsson-Johansson vilket var fantastiskt kul! Pågarna är så goa och snälla! Vi började med en brunch senvar det fullt ös med lek ute i trädgården, får vi snart göra om!

Jag funderar mycket på en sak, som jag inte vill skriva här... Nu tänker ni, hur meningsfullt var det då att nämna det? Kanske inte alls men det är ju min blogg så jag kan ju ta upp vad jag vill, hahaha! Min kära sambo tog upp detta med mig för någon vecka sedan och tyckte att jag skulle ta första steget, men vad gör man.. Egentligen vet jag att det inte krävs något speciellt, men men vi får se hur det blir med den saken.

Nu ska jag nog slänga i Gilmore Girls boxen i DVD:n och kolla ett par avsnitt!

Solong sålänge!























FAMILJEMYS!

Idag har vi haft en riktigt mysig semester-familjedag!

Barnen har för första gången fått "känna" på havet och stranden, de tyckte att det var super kul! Vi körde ut till Löderupssstrandbad - Jag, Johan, VIlda, Era och mormor -  vi gick ner en runda på stranden så flickorna fick bada lite, en tur in i skogen med vagnen och sen en lunch på Löderupsstrandbad! Så mycket mysigare det är att göra utflykter när man har två underbara barn med sig!

När vi kom hem så blev det lek på flickornas rum ett par timmar!

Är ganska trött så ni får se dagen i bilder:






















Mamma ska vi leka nu??

Idag är vi tötta - alla utom Era! Vilda bestämde sig i natt för att det är jättekul att stiga upp kl 01.30 och leka, hon hade då sovit i 5 timmar ungefär och kände att - nä nu är det färdig sovit, UPPSTIGNING! Johan road henne fram till 04 senvar det min tur... Usch, ve och fasa va segt det är med sådana nätter, så sen 04 var vi i vardagsrummet och roade oss... Som tur var så fick jag sova en timme sen på soffan så hade Johan barnen i vagnen i trädgården! Era sov från 20.00 till 07.30, helt oberörd av nattens lekar! Sen gick jag och flickorna på 8-månaderskontroll på BVc, vilket visade att Vilda håller på att komma ikapp Era, det har varit 2 kg mellan dem väldigt länge men nu är det "bara" 1,5 kg - bra jobbat lillVild! :-)

Just nu ligger jag i flickorna rum i deras 160-säng och tittar på när de leker, vilken oerhörd nytta tvillingar ar av varandra - de roar sig tillsammans och mamma och pappa behöver inte alltid vara aktiva i leken! Visst är det jobbigt i början attha två bebisar att ta hand om men nu har vi en jättefördel - underbar at se på när de kommunicerar och leker med varandra, blir ett och ett annat slagsmål också men det får man ta! Johan ligger ute i soffan och kollar på Sagan om ringen (han sover men kallar det att kolla film...) :-) Efter en natt som i natt får man vila i omgångar! Har en känsla av att Mormor och moster kommer upp i kväll och roar två busiga tvillingflickor!

Igår var familjen Klang-Österberg och morfar och Magda här på lite grillning! Det var mycket trevligt och det blev lite öl och vin - aldrig fel! Det är så mysigt nu när det är varmt på kvällarna, sitta ute tills det är läggdax, slippa dumburken! Något som uppsakttas mycket nu är när flickorna gått och lagt sig vid 20 och man kan sitta i lugn och ro med ett glas vin och njuta av semestern! :-)

Nu ska jag leka med mina kärlekar i livet - Vilda & Era!





Nu är vi vakna!!

Era på Anders axlar!

Mina satt som en smäck i Bumbo-stolen!




Vilda & Era 8 månader!

Vart tog tiden vägen?

Nu har våra flickor snart funnits hos oss lika länge som de låg i magen, vilket kändes som en evighet, men det gör absolut inte dessa 8 månaderna... Jag blir lite rädd när tiden hinner i kapp mig och jag inser att saker som att flickorna ska börja på dagis inte alls är långt borta, mina älskade små små bebisar (vilket de inte längre är) ska börja på dagis, usch hemska tanke!

Jag kan sakna den riktiga bebis-tiden oerhört mycket, när den enda trösten var mammas famn och den bästa sovplatsen var intill mamma i sängen - annat är det nu, den bästa trösten är gåstol eller bli jonglerad med i lufte och den bästa sovplatsen är i sin egen säng så man kan snurra rundor - hög mysfaktor, INTE! Men denna tiden är underbar på andra sätt, medvetenheten om vem de är och vem mamma och pappa är, det finns ingenting bättre än när de sträcker upp händerna mot en och ber om att bli upplockade! Man känner hur värmen stiger från tårna hela vägen upp i hjärtat, underbara känsla! Det är också fantastiskt kul att se hur utvecklingen går framåt för varje dag som går, men också fysiskt mer ansträngande än när man lade dem på ett täcke och gick iväg och när man kom tillbaka låg de kvar på samma plats - den tiden är mer än förbi!

Lite om helgen nu då:
I lördags var vi i Skivarp och kollade på Jerry Williams - han är fantastisk! Jag fattar inte hur en 67 årig gubbe kan rocka på detta viset, han måste vara renlevnads människa personifierad! Kvällen började med middag hos Bettan och Tocken, grille mm mm :-) Måns Zelmerlöv som då var förband till jerry W kan vara något av det sämsta jag sett i hela mitt liv - men men vi biter ihop för det är riktigt kul för alla små töserna som stod längst fram och väntade i timmar på denna flickidol!

Nu ska jag fortsätta njuta av den första semesterdagen - lite frulle, en dusch och sen blir det en runda till babyproffsen och Willys sen inget mer planerat - Gött!

Ha en underbar måndag vänner och övriga!

8 månader sen...










Möllevallen!

    

    


Fredag!

Gårdagen var en riktig skitdag - gnälliga barn, trötta och sura föräldrar - ingen bra kombination! Hoppas på att denna dagen blir bättre! :-)

Barnen vilar redan då de steg upp ganska tidigt i morse, Era kl 05.55 och Vilda 06.40... Jag är verkligen ingen morgonmänniska men när man tittar mot Eras spjälsäng kl 05.55 och möts av världens största leende så bry man sig inte om vad klockan är längre! Jag hade bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt igårkväll men jag fastnade framför ett konstigt program på 5:an, jag tror att det hette Fringe. Hursom helst så gick jag och la mig vid 22.40 vilket ändå är betydligt tidigare än jag brukar så bra jobbat av mig!

Idag är det fredag och det betyder att efter denna dagen har Johan semester - underbart! Min mamma börjar också sin semester på måndag vilket också är kuligt! Känns verkligen som att man själv också ska ha semester nu, man ska vara två hemma på dagarna vilket innebär att man kan gå och duscha när man vill, man kan läsa en tidning i lugn och ro, man kan ta bilen och köra och handla om man behöver något snabbt och lätt, ja möjligheterna är oändliga!

Min lilla syster Johanna berättadeför mig att man kunde se hur många som är inne och läser ens blogg vilket jag tyckte var lite kul - fick en chock när jag såg att det i snitt är 30 olika personer om dagen - vem är alla ni??  Riktigt roligt iaf, visar ju gärna upp mina underbara flickor (då det är mest dem min blogg handlar om) :-) Jag gillar bloggar, det är kul att läsa om vardagliga händelser och dessutom få lite inspiration till ens egen vardag tex så läste jag en av mina 4 bloggar som jag läser varje dag och då hade hon och familjen varit i Kåseberga - så mysigt, det lär bli en tripp dit på semestern!

Nu ska jag göra mig i ordning och ta upp mina älskade barn!

Hoppas att livet ler mot dig idag!



















Mina kärlekar!


Tack till Sara som ville dela sin stora dag med oss igår! Hoppas att du blev nöjd med presenterna - liten blir stor! :-)

Näst sista dagen idag sen väntar FEM veckor då hela familjen är samlad, ska bli oerhört skönt att vara två hemma med barnen det blir så mycket lättare att hitta på saker. Framförallt ska det bli familjemys på hög nivå!

Saker som ska ske på semestern:

- Måla en vägg i vardagsrummet
- Fixa gästtoaletten
- Trädgården....
- Shopping i Malmö och Lund
- Fika
- Bada och sola
- Tindras dop
- GRILLA
- Lite jobb för min del
- Inreda flickornas rum

Och en massa annat som jag inte kommer på just nu!

Hittade min föredetta mobil och kollade igenom bilderna på den, man blir ju helt nostalgisk - skickade över bilderna till dator så nu bjuder jag på en nostalgitripp i bilder!

Njut av dagen!



NOSTALGITRIPP!




Första tvillingbilden!



På BB ca 8 timmar



Sover i bilen - 1,5 månad



Sover i bilen - 1,5 månad



Lek i soffan - ca 1,5 månad




Vagn mys en kall vinter-vår dag



Dax för sömn i vagnen



Leksaker!!



Dopet den 090412

Fysiskt missanpassad...

Idag är jag sliten personifierad! Var på Campingfest igår med Litemer, grillade och lekte lekar på Nybro camping - riktigt roligt men HERREGUD vad jag har ont i min kropp... Först spelade vi brännboll i en halvtimme, dock gjorde jag lite extra för stilpoäng - en hjulning och en form av kullerbytta, efter det spelade vi lite golf på stranden + Irlänsk julafton... Vårt lag, som Conny-vakt döpte till "Ja i Nybro" :-) VANN!! Efter lekarna blev det grille och cider GOTT!  Men att ha så ont och så mycket trängingsväk är sinnes! Är man otränad då?? Som tur är ska fysiken bättras på nu när Johan har semester - då ska det tränas och promeneras!

Idag fyller min äldsta lillasyster 18 år - fatta 18 år! Hon är myndig, får köra bil och bli full på krogen - min lilla lilla lillasyster! Stort GRATTIS till dig Sara - du är fantastisk och jag är oerhört stolt över dig och allt du gör! Välkommen in i vuxenvärlden!

Idag händer det inte mycket på dagen, känns som att det borde bli lite städning och tvättning men jag vet inte om jag orkar... Ah vi får se vad dagen utvisar, snart är det nog dax för en förmiddags vila för barnen, de börjar klia sig i ögonen, farten i gåstolarna har trappats ner och Vilda har fått sin morgonvälling och Era har ätit sin gröt.

Ha en underbar dag - framförallt du Sara, njut av din födelsedag så ses vi ikväll!

Blandade bilder idag!


















Ny vecka - sista veckan!

Måndag morgon, känns faktiskt helt okej med måndag idag. Glada barn - solen skiner och det är Johans sista arbetsvecka! Sen väntar FEM veckor tillsammans hela familjen - underbart ska det bli! :-)

Helgen har bjudit på mycket alldelles för mycket värme enligt mig och om jag har svårt att ställa om till denna värmen då kan man tänka sig att flickorna haft det ännu jobbigare. Det måste ju komma som en chock för dem, svett - klibb och torrt... Men under omständigheterna har de fixat det bra! I fredags kväll var min mamma, syster och hennes pojkvän här och åt middag och drack lite vin - mycket trevligt! I lördags stod vi inte ut här uppe så vi packade barnen och tog oss ner i revhusen - skugga! Där var även farmor, faster och kusinerna! På eftermiddagen lämnade jag barn och man hemma för att köra och jobba, när jag körde dit hade jag lite blandade känslor - jag ville jobba men det är så mysigt när man på helgen kan umgås hela familjen, men men jobb blev det iaf och det var riktigt skönt!

Söndag blev slapp med Lollo och Anders - McD - Chokladpudding - Chips - Godis! Måste ju även nämna skyfallet, när vi satt ute igår och skulle dricka kaffe och mata barnen så öppnar sig himeln, det var den värsta skuren jag någonsin varit med om. Vi fick iaf in barnen och mobilerna - resten tog regnet! Bönderna blev nog glada iaf!

Vad händer denna veckan då:
Personalgrille i nybro på tisdag - alias Campingfest! Detta innebär fram med den äldsta träningsstassen gärna från 87 eller tidigare, upp med håret i en trevlig tofs och gärna lite blå mascara på fransarna! Ska bli riktigt nice!

På onsdag fyller min lillasyster 18 år, det är en speciell känsla när ens lillasyster fyller 18 eftersom jag var ju 18 i förra veckan typ... Tiden går för fort men det är kul för Sara hon har längtat, kanske mest efter körkort iofs! :-)

På lördag ska mormor passa barnen för då ska vi, Lollo, Anders, Tocken och betan till Skivarp och se Jerry Williams - ska bli riktigt kul! Man är ju lite uppväxt med Jerkan. Lollo ser nog mest framemot förbandet som består av Måns Selmerlöv (osäker på stavnig), eller som Lollo kallar honom Mums mums.... Sinnes!

Så ser vår vecka ut, vi hörs en annan dag!

Lite pics från helgen:












Svensson Svensson...

Gårdagen var för varm - jag bryr mig inte om att man inte ska klaga! Jag tycker att det är FÖR varmt! Längtar tills Johan ska ha semester, det blir lättare att njuata av solen, som förövrigt alltid varit min vän! När man är två kan man leka med barnen, sola och bada utan några större ansträngningar. En vecka kvar sen har vi FEM veckor tillsammans - hela familjen! På tal om familjen - när Johan kom hem igår satt jag och solade och barnen sov i sina babysitters i skuggan (mys). Det blev grille på Spiltan och inte vilket grille som helst - grillad korv med nypotatis och rädisor! Snacka om Svenssonliv!

Just nu sover flickorna och jag får lite tid för mig själv, det är inte fel. Vi har funnit en rutin som funkat i 5 dagar nu, Vilda somnar i sin babysitter och Era i sin säng kl 10 till kl 11 cirka. Innan har de helst sovit ute i vagnen men det är på tok för varmt i vår trädgård... Jag skulle kanske gått ut och passat på att få lite sol ist för att sitta vid datorn!

När barnen vaknat beger vi oss nog ner till revhusen och hänger med faster Jessica och kusinerna ett par timmar. På tal om kusinerna så har jag ju inte berättat att jag blivit gudmor till lilla Mina - ärofyllt uppdrag!

Solstolen kallar men jag bjuder på lite pics!

Må väl!


Vilda på Marinan


Era på Marinan


Era reste sig för första gången!


Vilda är uppe sent - vill vara med när vi har gäster!


Sover gott när mamma solar!


Mitt gudbarn Mina!


Om man skulle blogga lite...

Sol sol och åter sol! Härligt att sommaren har kommit, livet blir så lätt då!

Flickorna är nu 7 ½ månad... Tiden bara springer iväg, vad är det man säger - tiden går fort när man har roligt! :-) Jag kan omöjligt berätta allt som hänt sen jag skrev sist eftersom det är jättelängesen... Har haft lite annat att göra kan man säga! Fullt upp med två busiga, krypande barn! Era reste sig upp själv igår, för er som har barn förstår ni hur otroligt stort det är! Hursomhelst för att summera så mår vi alla fantastiskt bra och njuter av familjelivet. Jag har börjat jobba lite smått, ett par pass i månaden vilket är hur skönt som helst, jag älskar att vara med mina barn men det ä skönt att komma till jobb och vara Rebecca igen, inte mamma-Rebecca utan faktiskt den jag var innan barnen kom, även om man alltid är mamma så kan man stänga av det för en stund - nyttigt! Sitter och funderar på vad jag mer måste berätta och kommer fram till att det är alldelles för mycket, hade blivit en hel roman! Just nu i skrivandets stund sitter mina små änglar och sover i sina babysitters, tänk om de hade förstått att om man sover längre på morgonen så blir man inte trött kl 8 igen... Som tur är har jag en sambo som är morgonpigg vilket innebär att jag ofta får sova vidare tills han kör till jobbet! Men vi ska inte klaga för vi får sova riktigt bra på nätterna.

Babyboom!
Många som ska ha barn och som fått, hade Stina och BT på besök igår som ska ha bebis i september, kan bli lite avundsjuk - inte för att jag vill ha fler barn nu men hela situationen med längtan, väntan, förlossning och den första tiden är så magisk! Man befinner sig i ett rus av lycka och bor liksom i en bubbla av bebis bebis bebis! Givetvis så är det inte bara guld och gröna skogar men det är något speciellt med den första månaden!

Det tog ungefär 6 månader att hitta tillbaka till sig själv, barnen blir en del av vårt liv och inte tvärtom. Jag gör det jag vill göra och barnen hänger på. Men man är ju givetvis förändrad som människa, saker som man la ner tid på innan är obetydliga idag. Det jag tänker på är intriger och skitsnack - ställer mig ofta frågan om hur f-n man orkar! Om man har barn, familj, hus osv, varför tävla? Så länge jag och min familj är lyckliga så bryr väl inte jag mig om någon annan har ett större hus, tjänar mer pengar eller har dyrare kläder. Mitt tips är att lägga den tiden som man skapar intriger på sitt/sina barn ist - jag kan lova att man blir mer tillfreds med sig själv och sin status, vilket fack man än hamnar i...

Nej nu ska jag gå ut och njuta av morgonsolen tills dess att mina sötrumpor till ungar vaknar och vill ha gröt och lek!

Blir nog några bilder också!

Hoppas att solen ler mot dig idag!

















RSS 2.0