Såhär ser vår helg ut!

Gomorron!

Mina barn har äntligen kommit på att det är ganska skönt att sova lite längre på morgonen - Era har den senaste tiden vaknat runt kl 7 istället för 6 och Vilda har börjat sova till 8!! Det låter ju inte direkt som någon sovmorgon men de timmarna är guldvärda! :-)

Idag fyller lilla Tindra ett år - stort grattis till dig lilla gumman!! Detta innebär att det ska kalasas ikväll hemma hos familjen Jönsson! Vad som händer på dagen har jag fortfarande ingen aning om, men en tur ut med vagnen blir det iaf - förmodligen en lekplatstur!

Imorgon ska jag, tillsammans med min lilla familj, bege oss ner en runda på stan och ta en fika (förhoppningsvis i solen) och shoppa lite kläder till Johan, jag hittar aldrig något men man vet ju aldrig. På eftermiddagen ska flickorna lämnas till mormor & co och vi ska hem och göra oss i ordning för att sedan gå på barnfrifest hos Ola och Mia - ska bli riktigt kul, vi har inte setts utan barn sen tidernas begynnelse känns det som!

På söndag, om vädret tillåter, ska vi göra någon form av utflykt! :-) Kom gärna med tips!

Önskar er en underbar dag!


Viktuppgång...

Hejsan hej!

Tänkte lägga upp lite nya bilder idag men som bekant så har min mobil spårat ur och därför så får det bli fler bilder en annan dag... :-(

En rolig sak har dock hänt idag - jag var ju väldigt flitig med min diet och gick ner 6.5 kg, tyvärr så har jag slarvat massor nu i nästan två månader och befarade att jag gått upp allting igen... Jag bestämde mig i måndags för att skärpa mig igen och ställde mig på vågen idag, med ångest i kroppen tittar jag ner på displayen och ser att jag gått upp 0.1 kg!! Hahaha underbart!! Nu känns det genast mycket lättare att skärpa sig med maten igen! :-)

Efter lunch bär det av mot Malmö för en andra provning av Lollos brudklänning! Igår var vi hos Lollos frisör och gjorde provuppsättningar av håret - riktigt lyxigt!

Ha en underbar dag och ut i solen med er och njut!






Härliga söndag!

Gomorron!

Idag står det tvätt på schemat, jag saknar när man hade tvättstuga en gång i veckan, man blev av med precis allt på en gång nu när man har tvättmaskin hemma så tvättar man hela tiden och det tar aldrig slut - men det ska det idag!! :-)

Vi spenderade gårdagen i Kåseberga tillsammans med morfar och farfar - en helt underbar dag som n ser på bilderna nedan! Måste erkänna att gångturen upp till Ales stenar med sulkys var tuff... Eller så är jag sjukt dåligt tränad... Hmm!! Efter utflykten körde vi hem till familjen Mårtensson och snusade bebbe!! Så fin och ny!!

Nu måste jag ta i tu med mitt tvättberg och resten av hemmet!

Ha en unerbar måndag i solen!




















Tystnad råder...

Gomorron!

Klockan är 06.56 och det råder en märklig tystnad på spiltgången, ni som känner oss vet att Johan är den morgonpigga av oss två och stiger alltid (nästan) upp tillsammans med barnen på morgonen - men inte idag. Era vaknade vid 6 tiden i morse så då gick jag, oförskämt pigg, upp och hämtade henne, hon fick välling i sängen och sedan började vår dag! Vilda och Johan ligger fortfarande och sover gott, kan bero på att Vilda haft feber fram och tillbaka hela natten och sovit väldigt dåligt. Johan tog upp henne och la sig i soffan med henne mer vet jag inte för jag har sovit som en stock! :-) Just nu sitter Era här brevid mig i soffan med sin filt i ansiktet och kollar på Playhouse disney - det är lite magiskt att vara uppe vid denna tiden, allt är tyst och orört liksom.

Idag är iaf min plan att packa in familjen i bilen och köra till Malmö för ett IKEA besök och för att köpa vårskor till flickorna. Frågan är hur upplagd J är för min plan...? Dagen ser ut att bli jättefin men man vet ju aldrig när det börjar hagla... Som ni vet har våra datorer fått spel vilket innebär att vi just nu har min mammas dator så tyvärr blir det inga bilder på ett tag... :-(

Ser ni på "inside the actors studio"? Det är ett riktigt bra program, de tar dig olika skådespelar och intervjuar dem och tittar tillbaka på deras karriärer. James Lipton är programledare och avslutar alltid med samma frågor till varje gäst - nu ska jag svara på dem, gör det du med!

What is your favorite word?
Lycklig
What is your least favorite word?
Oändlighet
What turns you on?
Målmedvetenhet
What turns you off?
Offertänkare
What sound or noise do you love?
Mina barns skratt
What sound or noise do you hate?
Ljudet av frigolit
What is your favorite curse word?
Fan
What profession other than your own would you like to attempt?
Författare
What profession would you not like to do?
Pilot
If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?
Välkommen, du har gjort ett bra jobb!


Njut av denna underbara dag!


Datakrasch gånger 2!

Att vara avskärmad från verkligheten...

Inom loppet av två veckor kraschade båda våra datorer plus att min mobil har fått spel och går typ endast att användas med laddaren i uttaget... Det känns ungefär som förr när man hade sladd i hemtelefonen, det fanns iofs en viss charm i det - man satt och pillade påsladden och skruvade in sina fingrar i den undertiden man pratade. :-) Mitt starkaste minnen om sådana telefoner är när jag, mamma, Sara och Johanna bodde på "posthuset" i Rydsgård - vi hade en svart platt telefon med jättelång sladd, jag var 14 år och ni tjejer minns kanske hur viktiga telefonsamtal man hade i den åldern? :-) I timmar på kvällarna satt jag på vår köksbänk, upptryckt in under skåpen och snackade, emellanåt kom en av två störiga systrar förbi och drog i sladden! :-) Hur som helst, jag svävade ut lite där, ni förstår kanske anledningen till min dåliga uppdatering...

Jag tänker börja med helgen som gick - för er som missat det så var det i lördags dax för Louise Alwens möhippa!! Vilken toppen dag det var, vi började med kidnappning på hennes jobb (25 brudar trycktes in i ett undersökningsrum på akuten) efter det begav vi oss hem till Michelle för frukost och skumpa, Louise klädes i de senaste kläderna och vi stack ner på regementsområdet för inspelning av skiva, krokimålning (den var sjuk kan jag säga!), fotografering och radiointervju! :-) Kvällen och natten bestod av FEST på hög nivå och på söndagen var jag inte människa...Inte på måndag heller... Eller tisdag... Jag var bakis i TRE dagar, man är ju helt klart inte 20 längre! En fantastisk dag och en ännu mer fantastisk blivande brud! Tack Lollo för att du bjuder upp till dans! :-) Jag kommer bjuda på en del bilder men inte än... Kan även nämna att Louise just nu ligger hemma med lunginflammation, åldern? ;-)

Veckan har gått sjukt fort, två bakisdagar och två arbetsdagar. Jepp jag har minsann jobbat lunch på Litemer onsdag och torsdag - det var riktigt kul och framförallt så är det speciellt att få föra vuxnakonversationer en hel dag, hemma blir det ju lätt bebisröst hela dagen och prat om mat, blöja och lek... Men gud va häligt det är att komma hem efter en hel dag och flickorna springer emot en - underbar känsla! Får väl börja vänja mig, snart är det dagisstart... Känns ganska avlägset men tiden springer ifrån en.

Idag är det fredag och vi har bestämt oss för att ha en helg tillsammans i lugn och ro - vi har varit uppbokade varje helg i flera månader så denna blir tillägnad familjen Mars-Österberg - MYS!

Nu är det dax för gröt!

Ha en underbar dag i solen!


Ljuset i tunneln!

Gomorron!

Först och främst - ledsen att jag inte uppdaterat på läääänge... Här kommer anledningen till detta:

I söndags i förra veckan (alltså 10 dagar sen) fick Era feber, inte så hög dock, så lite ipren och alvedon i henne och sen sängen. På natten vaknar hon så vi tar in henne i vår säng och hon är kokhet! 40 graders feber och yrar som att hon var hög... Och denna feber fortsatte och fortsatte och fortsatte - vi ringde barnmottagningen på tisdagen och fick till svar att vi skulle avvakta då hög feber på barn inte alls är så påfrestande som på vuxna, så det gjorde vi. Fram till torsdag då hennes feber fortfarande inte gått under 39 grader på 4 dagar. Vi fick en tid på vårdcentralen och läkaren lyssnade på hennes lungor och konstaterade RS-virus - han skrev ut luftrörsvidgande hostmedicin och skickade hem oss. På lördag förmiddag hade hennes feber fortfarande inte gått ner och dessutom hade även Vilda fått feber dagen innan. Vi funderade lite på den här undersökningen som varade 10 sekunder på torsdagen och fann det märkligt att han inte tittade i halsen och i öronen. Tack vare underbara Louise fixade hon en tid till vårdcentralen på lördagen och då för båda barnen. Denna undersökningen visade öroninflammation på dem båda! Pencillinkur och febernedsättande i 5 dagar... Igår kände vi att nu är det påväg att vända eftersom de för första gången på 1 ½ vecka åt mat, de har levt på välling innan, och mycket riktigt idag finns ingen feber! :-)

Min fråga är nu? Hur kan en överläkare inte titta i öronen och i halsen när man kommer in med ett litet barn som inte själv kan berätta var det har ont? Jag tycker att det är sjukt, men vi har ju lärt oss att aldrig gå ifrån en undersökning innan de kollat allt!

Jag såg på bloggtoppen att jag har ca 140 unika läsare varje vecka - berätta vem ni är och länka era bloggar om ni har några!! :-)

Nu ska jag leka med mina barn - sålänge de orkar iaf... :-)

Ha en underbar dag i solen, jag längtar ut till den kan jag säga!


RSS 2.0