J-VLA SVINIS!!


Jag hatar svinis, det var svårt nog att ta ställning till hurochvida man skulle vaccinera sig själv och efter lång eftertänksamhet beslutar man sig för att ta vaccinet - för barnens skull - för att inte komma hem med någon smitta till dem... Nu ska man behöva ta ställning till om barnen också ska vaccinera sig! Jag och Johan pratade om det igår och känner båda två att man kan ju inte låta bli att vaccinera dem med tanke på alla rekommendationer osv... MEN jag gick precis in på aftonbladet och hittar en artikel där de listat alla biverkningar av vaccinet som rapporterats till läkemedelsverket!!

Hur ska man göra? Ska ni vaccinera era små? Argument för och emot?

Listan från Aftonbladet:

Alla inrapporterade biverkningar

   Influensaliknande symtom

   Allergiska reaktioner

   Andnöd

   Feber

   Huvudvärk

   Domningar

   Allvarlig allergisk chock

   Nässelutslag

   Hudsvullnader

   Dödsfall

   Yrsel

   Illamående

   Buksmärtor

   Hudförändringar

   Värmesvallningar

   Lokal reaktion

   Smärta

   Temperaturstegring

   Frossa

   Högt blodtryck

   Hjärtklappning

   Kräkningar

   Smakförändringar

   Ansiktsförlamning

   Ledsmärta

   Hjärtstillestånd

   Bensmärta

   Bröstsmärtor

   Stroke

   Diarré

   Röda komplexa hudutslag

   Epilepsianfall

   Blåmärken

   Heshet

   Hosta

   Hudutslag

   Lågt blodsocker

   Klåda

   Medvetslöshet

   Lymfkörtelsvullnad

   Migrän

   Muskelsvaghet

   Muskelvärk

   Lunginflammation

   Psykisk påverkan

   Känslorubbningar

   Svimningstendens

   Svullnad i munhåla och svalg

   Synrubbningar

   Tungsvullnad

   Värk

   Ögonirritation

Fakta: Läkemedelsverket

FOTO!

Kära läsare,

jag har varit oerhört dålig på att uppdatera bloggen den senaste veckan - jag har inte orkat och inte hunnit heller för den delen. Men för er skull så bjuder jag på lite bilder på världens bästa Vilda och Era!














Hej igen....

Har inte bloggat på ett tag nu, anledningen till detta är att flickorna varit lite krassliga och vi har fått stanna inne hela veckan. Då kan man ju tänka sig att det funnits tid till bloggning men icke - när man är hemma hela dagarna måste det underhållas - leka leka leka!! Jag kan ärligen säga att man behöver hitta på någonting med tjejerna på dagarna annars blir de långtråkigt för dem, men idag mår dem bättre och de har fått sova gott hela natten så utvilade och glada ska vi minsann ge oss ut idag - kanske gå bort och hälsa på Lollo! :-)

Det har ju inte hänt så mycket i veckan just eftersom vi bara varit hemma... Igår gav jag mig ut i stormen för att bli klippt och slingad - det blev riktigt bra (har tyvärr ingen bild än men det kommer).

Flickorna stter just nu och tittar på fem myror är fler än fyra elefanter - vilken nostalgi det är!! De är så himla bra! Kalaset isöndags gick jättebra och flickorna fck jättemycket fina paketer - Tack alla ni som gjorde deras födelsedag fantastisk!

Nu ska jag slänga i lite tvätt i maskinen och sedan är det gröt dax för flickorna!

H en skön torsdag!


Flickornas 1-årshelg!

Våra älskade flickor fyllde 1 år i fredags - detta firades hela helgen!!

Kalashelgen i bilder!





















Det bästa året i mitt liv!

VILDA & ERA 1 ÅR

05.50 - Vattnet går

06.00 - Kör till BB

06.15 - Värkarna sätter igång

07.00 - Värkarna kommer med 1 - 1 ½ minuts mellanrum. Andas andas andas!

08.15 - Öppen 9 cm, det går riktigt fort!

08.45 - Andas tillsammans med Johan, snart fullt öppen...

09.40 - Fullt öppen, anar krystvärkar, provar lite olika förlossningsställningar.

10.50 - Värkarna avtar lite.

10.55 - Får dropp för att få kraftigare värkar!

11.35 - Kryster kryster kryster

12.15 - Vilda kommer med huvudet först - vår förstfödda underbara dotter kommer upp i min famn! Johan klipper navelsträngen och efter en kort stund tar Johan Vilda i sin famn och vi inväntar nästa födsel!

12.49 - Vattnet går, igen, denna gången för Era.

12.56 -  Era föds fram i säte - vår andra underbara dotter kommer snabbt upp i min famn och jag klipper hennes navelsträng!


Äntligen kom våra underbara flickor (vecka 37+2) det var en torsdag och idag, exakt ett år senare firar vi deras första födelsedag! Grattis Vilda och Era kan inte komma ihåg hur livet såg ut utan er - vi älskar er och ni är lyckan, kärleken ovh viljan i våra liv!

Det är med glädjetårar i ögonen som jag sitter och läser igenom förloppet, som världens bästa bm Louise Andersson skrivit, om torsdagen den 13/11 år 2008, den absolut bästa dagen i mitt liv!

Ha en underbar dag för det ska vi ha!


Vilda kl. 12.15 torsdagen den 13/11 - 08


Era kl. 12.56 torsdagen den 13/11 -08


Era & Vilda ca. 1 timme

Era & Vilda 3 dagar - snart på väg hem och starta livet som familjen Mars-Österberg - det bästa livet man kan tänka sig!


STRESS!!



Vaccin mot svinis - check
Födelsedagstårta beställd - check
1-årskontroll - check
1-års vaccinet - check
Ramar till fotona - check
Babyrytmik - check


Jodå så att, denna dagen har varit galet stressig och jag känner mig helt finito i huvudet!

Barnen ligger i skrivandets stund utanför fönstret och sover i vagnen, det ser ritigt skönt ut och hade jag haft en vuxenvagn hade jag också sovit nu! Men nej, jag sitter en stund vid datorn, funderar på att sätta på kaffe men det känns så fel att dricka kaffe nä det inte är morgon... Men sjukt sugen är jag! Vet inte om ni läste om 3-månaders bebisen som sov ute i vagnen och blev kvävd av att en katt la sig på honom - såklart har jag blivit nojjig över detta och sitter pall och tittar ut genom fönstret på mina underbara sovande barn!

Vi var på 1 årskontroll idag, det gick jättebra! Vilda vägde 8,1 kg / 73.5 cm lång - Era vägde 10.1 kg / 77.5 cm lång! De följer sina kurvor och utvecklas perfekt - JEPP A-barn!! :-) Vår snälla bvc sköterska gav mig och Johan vaccinet mot svinis nu när vi ändå var där så slipper man stå och köa - skönt! Nu ska man bara ta ställning till om barnen ska få vaccinet, lär ju bli aktuellt inom ett par veckor... Usch jobbigt...

Nu har jag inte så mycket mer att säga så ha en bra tisdag och glö inte kanal 5 kl 20.00!

Måndagmorgon........


Gomorron!


En ny veckan - en ny måndag... Som det ser ut nu blir det regn och rusk idag också, så tråkigt! Helgen har gått fortare än vanligt eftersom jag jobbade i fredags - McDonalds personalfest på Litemer... Vilka dårar!! I lördags var det ytterligare utrensning av vårt hem - tippen!

Helgen har bjdit på blandade känslor:
Lycka - Sandra och Henkes lilla pojke tittade ut kl 19.12 i lördags!! Allt hade gått bra och han är sååå fin! Tyvärr så är det ju besöksförbud då svinis härjar i världen... :-( Nu ska man behöva vänta till de kommer hem på att få mysa med bebis! Längtar så himla mycket - som ni alla säkert vet så ÄLSKAR jag bebisar!!!
Sorg - min älskade farmor ligger på sjukhus i Kristianstad så vi spenderade söndaen där, tog ut farfra på lite kinamat och försökte bryta oss in på sjukhuset, men förgäves vi fick stå i hisshallen och prata med en sköterska... Hon ska undersökas idag så då får vi fler svar... Väntan är inte rolig...

Idag händer det nog inte så mycket med tanke på skitvädert - men eftersom man äntligen vet att det är en liten poke som kommit till världen kan man ju köpa ordentliga presenter :-)

Det var ju som bekant farsdag igår och vårt firande blev ju inte precis som vi tänkt oss men flickorna gav pappa conjaksglas och massa kärlek. Tack till dig för att du är en fantastisk pappa till våra barn - Vi älskar dig!

Hoppas att er vecka blir toppen!

Btw, på fredag fyller mina älskade flickor 1 år!! Hur galet är det på en skala????




Jojo och Era



Jojo och Vilda



Mormor - jag kan sätta ihop din lampa!



Mamma och Vilda


Helg!

Jaha då var det fredag... Förmiddagen har gått till att rensa ut vårt hem på en massa som man aldrig använder men har sparat i flera år, men nu ska det ut! Imorgon ska Johan och CÖ klippa ner häcken och köra till tippen! :-)

Ikväll när det är obligatoriskt fredagsmys på Spiltgången ska jag jobba... Det ska bli helt okej men fredag är ju helig. På litemer ikväll bjuds det på McDonalds p-fest - jag kan säga att det är en hel del dårar som kommer att bli för fulla ikväll! Underhållning för personalen dock!

Igår var jag, barnen, mamma och Jojo på nya IKEA, det såg i princip ut som det gamla IKEA men kul att se ändå - aningen större och lite mer grejor! Är det inte konstigt att när man är på IKEA, av ingen speciell anledning, så handlar man alltid samma saker. Jag handlar alltid nya svarta koppar då några blivit kantstötta, värmeljus, något till barnrummen, sängkläder och något etremt billigt som man aldrig använder - meningslös shopping är den bästa sorten!!

Nu ska jag fortsätta fixa med mitt hem medan farmor underhåller flickorna! :-)

Trevlig helg!




Detta skrev jag för exakt ett år sedan!

Gomorron kära läsare!

Här sitter jag i vanlig ordning med min kaffekopp och barnen tittar på Specialagent OSO - riktigt bra barnprogram! Natten har faktiskt varit sådär, Vilda har varit väldigt ängslig och vaknat - dock bara för att få nappen men ändå, man blir så himla trött av att vakna flera gånger på natten, även om det bara handlar om 30 sekunder per gång - jaja, nog om det! En ny dag idag och jag hoppas på bättre väder än igår - säger bara fy f*n vilket skit väder det var igår - när vi skulle gå hem från ÖF så satte helvetet igång - regn, SNÖ och blåsväder... Burrrr... Vi tog bussen hem!! :-)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, blir väl en liten promenix - kanske ner om stan om vi orkar! Imorgon är det fredag och då ska jag jobba, det ska bli kuligt!

Nu har jag inte så mycket mer att tillägga så det blir lite bilder PLUS mitt inlägg i bloggen för exakt ett år sedan!!

Kram på er














Den 5 november 2008 - Skrev jag följande!

Mamma säger - kom ut flickor!

 Jaha då har man varit på MVC, barnen mår jättebra och tvilling 1 (sjukt att benämna sitt barn så...) alltså Vilda har fixerat sig helt nu vilket är kanon! Men jag däremot är inte fixerad för fem öre, jag är sååååååååå trött, sover knappt någonting alls på nätterna, tur att det var valvaka i natt! Hur som helst så delgav jag min barnmorska hur jag mådde och fick en tid till läkare nästa vecka, hoppas att han kan hjälpa mig. Barnmorskan berättade att de kanske kunde lägga in mig och ge mig en rejäll sovdos, det kan jag säga är helt omöjligt! Jag tänker inte bli inlagd för att sova isf får de skicka drogerna med mig hem, det tycker jag verkar som en toppen ide!! :-) Ah, vi får se vad som händer, de har kanske rent av kommit innan läkarbesöket, hoppas!

Mia och Vilmer skulle komma och fika idag men hon har haft en jobbig natt och Vilmer har tydligen kommit på hur man använder stämbanden till fullo så det blir fika en annan dag!

Igår var det en seg och jobbig dag, jag hatar när dagarna också är jobbiga för när man inte kan sova så gäller det att man lever upp på dagtid vilket är svårt när det trycker på som om halva barnet är på väg ut... Tänk på den bilden haha! Men helt ärligt, ibland trycker det på så man får kolla för säkerhetsskull, hade varit snyggt att komma upp på bb med en unge ute och en kvar i magen. Nej, det får vi verkligen inte hoppas.

Har faktiskt inte så mycket mer att tillägga idag. Det är Manges gissningsdag idag - hoppas att du vinner!! En annan kul grej är att det är onsdag och det vet ni ju vad det innebär - Greys anatomy!!


Ha en härlig onsdag!

Tisdag...

Idag är det tisdag så kl 09.30 gav vi oss ut i vinterkylan för att går en runda innan rytmiken! Promenaden gick bra, barnen somnade och sov tills det var rytmikdax! Det är himla mysigt att se alla barnen leka och fasineras av sång och musik. :-)

Har dessutom varit en runda på Lindex och köpt svarta overaller till flickorna - vi har egentligen redan overaller men vi ska ta familjefoton utomhus imorgon och eftersom jag vill ha mest svart/vita bilder så blir det nog bäst med svart... Köpte dem även eftersom jag tycker att de är skitcoola!!

Nu ska vi leka lite på flickornas rum och när Johan kommer hem från jobbet ska jag köra och storhandla på Willys och hämta flickornas ettårs-present som nu är levererat till Frasses!! :-) Jag gillar att storhandla - vet inte riktigt varför men det känns så lyxigt, man går och planerar en massa maträtter och stoppar vagnen full och ändå så blir det sällan över en tusing!

Jag måste bara beklaga mig lite - jag somnade kl 19.30 igårkväll och missade därför premiären för tv-serien ULLARED!!! F*N!! Hoppas på en repris! :-)

Ha en underbar dag och glöm inte Desperate Housewifes och Ugly Betty ikväll!







Specialuppdrag - tillfriskning!

Gomorron!

Bloggen har inte uppdaterats på ett tag detta pga att vi har varit sjuka hela förra veckan - SÅÅÅ tråkigt! Förkylning, ont i halsen, feber och allmänt ont i hela kroppen... Som tur är har jag och Johan varit sämst - barnen har klarat sig undan med förkylning. Men nog om den tråkveckan!

I lördags bjöds det på barnpassning hos mormor och utgång för föräldrarna. Johan hade herrmiddag här hemma och jag partajade lite med Vicky. Kvällen avslutades på Litemer. När vi vaknade på söndagsmorgonen begav jag mig ner till mamma och hämtade hem våra underbara barn! Det är inte klokt så mycket man saknar dem bara över en natt, och det var verkligen bara över natten - jag nattade dem själv innan jag stack ut - men ändå så saknar man dem så det gör ont i hela kroppen! Förvisso så hade jag och Johan ett par timmar själv på dagen också - vi gick lite i affärer och tog en fika på EH, det var riktigt mysigt! :-)

Jag funderade på en sak igår när jag körde hem med barnen, vi körde förbi en man som hade köpt en korv i bröd - när äter man egentligen en korv i bröd? Det är ju inte direkt någon måltid, en sak om man går till Kjollan och köper sig en burgare men en smal i bröd? Den enda gången jag kan förstå om man köper en korv är om man kollar fotboll och det är lite småkallt eller på IKEA men att bara gå ut för att ta en korv fattar jag inte... Men men det kan bero på att jag inte är jätteförtjust i korv i bröd - gillar man det kan det kanske vara värt mödan för ett korv-mellis! Ja, det är sånt som jag funderar över - hahaha!

Nu pallar jag inte skriva mer, måste hämta en ny kopp kaffe och kola på Musses klubbhus!!

Era har också fått sin tredje tand - en framtand!












RSS 2.0